Zoeken

Home  /  Wonen  /  Afvalinzameling  /  Zwerfvuil

Zwerfvuil

Samen houden we de gemeente proper!

Het Lokaal bestuur zet zich elke dag in voor het proper houden van de gemeente, maar dit blijft een uitdaging, dus alle hulp is welkom. Ook jij kan helpen!

Gratis zwerfvuilmateriaal

De Pinte biedt gratis zwerfvuilmateriaal aan. Grijpers, zakken, handschoenen en eventueel fluohesjes kunnen worden aangevraagd bij de milieudienst (via het bestelformulier hieronder). 

Bestelformulier zwerfvuilmateriaal


Interactief zwerfvuil rapen met de app WePlog

weploglogo

Met de app 'WePlog' kan iedereen eenvoudig zwerfvuil ruimen (=ploggen). Ploggen komt van 'Plocka', wat Zweeds is voor verzamelen. Gebruikers van de app zien welke straten in hun buurt al zijn schoongemaakt (geplogd) en welke straten nog een opruimbeurt kunnen gebruiken. Zo ontstaat een platform van ploggers die samen hun gemeente proper houden. Leuk extraatje voor de gebruikers is dat ze zien hoeveel kilometer ze al hebben geplogd en dat ze daarmee punten verzamelen.

Gemeentebesturen en organisaties die werken rond zwerfvuil krijgen ook toegang tot deze anonieme gegevens. Zo is er een eenvoudige uitwisseling van data,  zodat ook het gemeentelijk zwerfvuilbeleid in propere banen wordt geleid.

De app is volledig gratis en kan worden gedownload op je smartphone via de App Store of via de Google Play Store.

Meer info op: weplog.be