Zoeken

Home  /  Wonen  /  Huisvesting  /  Wonen voor senioren  /  Woonzorgcentrum Scheldevelde

Woonzorgcentrum Scheldevelde

Kasteellaan 41
9840 De Pinte
tel. 09 280 72 96

Even voorstellen


Het woonzorgcentrum (WZC) is gelegen in het domein Scheldevelde, een groene zone aan de rand van de gemeente De Pinte. Het WZC ligt op een vijfhonderdtal meter van het dorp en op ongeveer een kilometer van het station. Het woonzorgcentrum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en is voorzien van een parking voor wie met de wagen komt.

Het Woonzorgcentrum Scheldevelde telt een 50-tal woongelegenheden, individuele woningen en drie studio's voor echtparen. 

Alle woningen beschikken over eigen sanitair (toilet en lavabo) en zijn ingericht met meubilair van het woonzorgcentrum. De bewoners kunnen hun woning zelf aankleden met een eigen klein meubelstuk, persoonlijke decoratie en foto's. 

Het WZC beschikt over een aantal gemeenschappelijke ruimten waaronder het restaurant/cafetaria Te Lande, een leefgroep Hemelrijke op de gesloten afdelingen een leefgroep De Zevenster op de open afdeling. Binnen de leefgroepen is er aangepaste zorg, begeleiding en animatie voor bewoners met dementie of bewoners die nood hebben aan continue begeleiding.

Een multidisciplinair team staat dag en nacht klaar om kwalitatieve zorg te bieden aan zorgbehoevende ouderen, met eerbied voor de persoonlijke, filosofische of godsdienstige overtuiging van elke bewoner. Dr. Paul Moisse, coördinerend en raadgevend arts, begeleidt het team van personeelsleden in het behartigen van het totale welzijn van de bewoners.

Maaltijden


Het WZC beschikt over een eigen keuken waar dagelijks verse maaltijden bereid worden. Aangepaste voeding, zoals dieetvoeding, kan voorzien worden.

Het ontbijt en avondmaal worden opgediend met een broodbuffetwagen waarbij de bewoner de keuzemogelijkheid krijgt voor brood, toespijs en drank. Het ontbijt wordt in de woning opgediend. De andere maaltijden worden geserveerd in het restaurant Te Lande.

De bewoners kunnen wekelijks vers fruit kopen. Indien men dat wenst kunnen de sinaasappelen in de keuken afgegeven worden, zodat men dagelijks vers fruitsap op de kamer bezorgd krijgt.

Activiteiten


De ergotherapeut ondersteunt de bewoners in hun dagelijkse activiteiten, motiveert en stimuleert hen tot beweging en deelname aan de activiteiten.

Er worden tal van activiteiten georganiseerd, rekening houdend met de hobby's en vragen van de bewoners en aangepast aan noden en behoeften van de bewoners.

Er is een uitgebreide vrijwilligerswerking, waarbij vrijwilligers een handje toesteken bij activiteiten, instaan voor de bediening van bewoners en hun familie aan de bar in de cafetaria, bewoners begeleiden tijdens wandelingen en uitstappen, helpen bij de themaversiering, instaan voor vervoer bij uitstappen …

In de huisbibliotheek staan boeken met een groot lettertype ter beschikking van onze bewoners.

Voor wie?


Het WZC staat open voor valide en zorgbehoevende ouderen, voor personen die om gezondheidsredenen en sociale redenen het bijzonder moeilijk hebben om verder thuis te blijven.

Personen die op het moment van aanvraag ten minste een jaar in De Pinte gedomicilieerd zijn  en personen die minstens twintig jaar in de gemeente gewoond hebben, krijgen voorrang tot opname.
Op de tweede plaats komen de kandidaten die voor hun belangrijkste mantelzorg (kinderen, kleinkinderen, broers en zussen, levenspartner) terugvallen op een inwoner van De Pinte. Indien de mantelzorger niet tot deze categorieën behoort kan via sociaal onderzoek toch een inschrijving op de wachtlijst voorgesteld worden aan het bestuur.

Er wordt eveneens rekening gehouden met het zorgprofiel van de kandidaat-bewoners. Binnen deze beperking wordt de chronologische volgorde van de aanvraagdatum gerespecteerd.

Om je op de wachtlijst te plaatsen, kan je via onderstaande gegevens contact met ons opnemen.
(prijzen vanaf 1 juni 2023)

De dagprijs is afhankelijk van het soort kamer waarop u verblijft.
  • 62,03  euro per dag voor een eenpersoonskamer
  • 70,06 euro per dag voor een ruime eenpersoonskamer
  • 60,96 euro per dag per persoon voor een studio
In deze dagprijzen is alles inbegrepen (verzorging, incontinentiemateriaal, tv-distributie, maaltijden ...), behalve persoonlijke uitgaven (dokterskosten, opleg medicatie, was persoonlijk linnen, bijdrage ziekenfonds, fruit, telefoon, huur koelkast ...).


Contactinfo


Het Woonzorgcentrum Scheldevelde wordt beheerd door het OCMW van De Pinte.

Contact directie van het WZC:
tel. 09 280 72 95
directie.wzc@ocmwdepinte.be

Voor aanvragen of informatie betreffende opnamemodaliteiten kunt u terecht bij de administratief medewerker van het Woonzorgcentrum:
tel. 09 280 72 96 
administratie@ocmwdepinte.be

wzc-uhWLo1

Wil je bij ons komen werken?
Klik hier voor onze vacatures.

affiche-job-date-afk5R1