Zoeken

Home  /  Wonen  /  Huisvesting  /  Woonloket

Woonloket

Vragen rond wonen of energie?

Klik hier voor een afspraak

Wonen Leie & Schelde

Gratis advies voor alle inwoners op de zitdagen in het gemeentehuis

Iedereen met een vraag rond wonen of energie kan gratis en vrijblijvend op de zitdagen van Wonen Leie & Schelde digitaal terecht. Deze interlokale vereniging informeert, adviseert en begeleidt inwoners van De Pinte met vragen over wonen en energie.

Het woonloket is geopend vanaf 3 juni 2020 elke woensdag van 13.30 tot 16 uur in het gemeentehuis van De Pinte, enkel op afspraak via tel. 09 210 71 50 of info@wonenleieschelde.be. Wonen Leie & Schelde is een interlokale vereniging met werkgebied De Pinte, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth en Sint-Martens-Latem, de module voor het maken van afspraken is gekoppeld aan de website van Merelbeke.
Inwoners kunnen onder andere terecht bij het Woonloket met volgende vragen:

Welke premies zijn er voor je verbouwingen of aanpassingen?
Als je werken uitvoert in een woning kan je heel vaak een premie krijgen. De adviseurs van Wonen Leie & Schelde zoeken voor jou uit op welke premies je een beroep kunt doen en helpen je bij de aanvraag.

Een sociale woning huren? Of kopen met een sociale lening?
Ben je op zoek naar een woning om te huren of te kopen? Bij Wonen Leie & Schelde kan je terecht voor advies over sociale leningen en advies over sociale huur- en koopwoningen.

Je huurt of verhuurt een woning en je zit met vragen over je huurovereenkomst?
Wonen Leie & Schelde geeft info en advies aan huurders en verhuurders: Dat kan gaan over de huurwetgeving en kwaliteitsnormen, over huurcontracten, plaatsbeschrijvingen of indexering. Huur of verhuur je voor het eerst? Informeer je gratis en vrijblijvend bij Wonen Leie & Schelde.

Je wil energiezuinige investeringen doen of veranderen van energieleverancier?
Je hebt het gevoel dat je gas-of elektriciteitsfactuur de pan uit swingt? Wonen Leie & Schelde helpt je energieleveranciers vergelijken op basis van jouw verbruik en het type tellers dat je in huis hebt. 
Of misschien heeft jouw woning wel een aantal investeringen nodig om die factuur omlaag te krijgen, maar je weet niet goed hoe er aan te beginnen? Informeer je dat gerust op een van onze zitdagen.

Meldpunt discriminatie op de huurmarkt
Meen je het slachtoffer te zijn van discriminatie? Dan kan je daarvan een melding van discriminatie doen bij het woon- en energieloket. Samen met jou worden je mogelijkheden bekeken om een gepast gevolg te geven aan jouw klacht.