Zoeken

Home  /  Wonen  /  Natuur  /  Wildlife Taxi Team redt dieren in Oost-Vlaanderen

Wildlife Taxi Team redt dieren in Oost-Vlaanderen

Sinds mei 2017 werden maar liefst 360 gewonde en verzwakte wilde inheemse dieren door vrijwilligers van het Wildlife Taxi Team (WTT) in Oost-Vlaanderen gered van een mogelijke dood. De onfortuinlijke dieren waren tegen een venster gevlogen, hingen verstrikt in prikkeldraad, vielen als jong uit het ouderlijk nest of werden gewond aangetroffen langs de kant van een drukke weg.

Wat doen met een gewond of verzwakt wild dier?
Iedereen kan met een gewond of verzwakt wild dier terecht in een erkend opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC). Maar wat als je de mogelijkheid niet hebt om het dier zelf te brengen? Gelukkig kan je dan een beroep doen op het Wildlife Taxi Team. Deze teams van vrijwilligers van Vogelbescherming Vlaanderen geven jou advies en transporteren wanneer nodig het noodlijdende dier naar het dichtstbijzijnde VOC.

"We zijn zeven dagen op zeven en van 9 tot 21 uur bereikbaar via het noodtelefoonnummer tel. 03 331 97 00. Een van onze vrijwilliger-dispatchers helpt je dan graag verder”, aldus Marijke Bogaert. 

Versterking gezocht
Wil ook jij helpen bij het transporteren van noodlijdende wilde dieren of het beantwoorden van oproepen over wilde dieren? Het Wildlife Taxi Team is nog op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. 

Interesse? Neem dan contact op met de regiocoördinatoren, via e-mail: wtt.regiogent@vogelbescherming.be. Vogelbescherming Vlaanderen zorgt voor de gepaste ondersteuning.