Zoeken in De Pinte.be

Home  /  Vrije tijd  /  Cultuur  /  Culturele activiteiten  /  Vlaanderen Feest!

Vlaanderen Feest!

Vlaanderen Feest! 2021

De Cultuurraad van De Pinte en de cultuurdienst van onze gemeente hebben hun beste beentje voorgezet om de zomer op een sprankelende manier in te zetten met Vlaanderen Feest! 2021 op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli 2021.

Het feestprogramma voor Vlaanderen Feest! 2021 bestaat uit twee luiken:

Zaterdag 10 juli 2021 - UITVERKOCHT! 
om 20 uur - concert Extended Music Collective - Cultuurzaal OCP - gratis -
inschrijven niet meer mogelijk.

-7VXyI1

Extended Music Collective is een kamermuziekensemble van jonge musici dat het uiteenlopende spectrum aan nieuwe muziek exploreert, waarbij het aangaan van samenwerkingen met componisten een fundament vormt. 

Het collectief ontstond onder impuls van dwarsfluitiste Nathalie Van Meirvenne en harpist Stef Van Vynckt in september 2019 in Gent en werd inmiddels vervoegd door celliste Nina Vanhoenacker en pianist Danyon Verhaege.

EMC ontwikkelt concertprogramma's waarin nieuwe orginele muziek terzelfder tijd coherent en divers is. Een ontwerp dat we bekomen door intens in dialoog te treden met componisten uit alle hoeken van de wereld, verscheiden in achtergrond en stijl.

Dit programma stelt u voor aan het originele duo: dwarsfluit en harp, en maakt deel uit van het Novelties project. Hieruit vloeiden samenwerkingen voort met o.a. de gerenommeerde Japanse componist Dai Fujikura en componist van eigen bodem Frank Nuyts, waarvan tijdens dit concert creaties gebracht worden. Het programma werd aangevuld met werk van de Italiaanse componist Nino Rota, bekend van zijn filmmuziek voor The Godfather-trilogie, en de Amerikaanse componist Lowell Liebermann.

Zondag 11 juli 2021
vanaf 14 uur - Camping Blijpoel - Speelplein Blijpoel
Volzet. Inschrijven niet meer mogelijk.

-HkDGG2

Op zondag 11 juli brengen we vanaf 14u terug het aloude concept van Camping Blijpoel met een gezellige zomerbar ter hoogte van het speelpleintje aan de Blijpoel in Zevergem.

Van 14 tot 17 uur kan u (een samenwerking met vzw Art@DePinte) een wandeling maken aan de Blijpoel en lokale kunstenaars aan het werk zien terwijl ze hun kunsten op papier of op doek zetten.

Om 15 uur start een mini-petanquetornooi (een samenwerking met Petanqueclub De Zonnebloem). U kan gratis deelnemen per groep van drie personen mits inschrijving via julien.matthys@telenet.be. De winnende groep wacht een mooie prijs!

Om 14.30 en om 15.40 uur een voorstelling voor de allerkleinsten van Bobooti in de luistertent. Ine Keppens en Kobe de Wouw brengen een muzikaal zomerverhaal vol humor en interactief speelplezier en voeren ons mee in een wereld waar dieren praten en mensen hen verstaan. 

Van 18 uur sluiten we het feest van de Vlaamse Gemeenschap af met een muzikaal optreden van 'A Murder In Mississippi'. Deze 6-koppige band uit Gent brengt live rootsmuziek, een mengeling van americana, country, folk, blues en zelfs Irish traditionals.

Lokale horeca zorgt voor een natje en een droogje.

Inschrijven niet meer mogelijk

Volg onze sociale media voor eventuele richtlijnen rond coronamaatregelen.


logo Cultuurdienst De Pinte
Dienst Cultuur
Ontmoetingscentrum Polderbos (OCP)
Polderbos 20
9840 De Pinte