Zoeken

Home  /  Leven  /  Welzijn  /  Stop Corona  /  Vaccinaties in Eerstelijnszone Schelde en Leie

Vaccinaties in Eerstelijnszone Schelde en Leie

Tweede boostervaccinatie 80-plussers afgerond


(bericht 21 juni 2022) 

DEINZE – Alle 80-plussers in Vlaanderen kregen de kans om nog voor de zomer een tweede boostervaccin tegen het COVID-19 virus te krijgen. In regio Schelde & Leie (Deinze, Zulte, Nazareth, De Pinte en Sint-Martens-Latem) gingen heel wat senioren op de uitnodiging in. De laatste vaccins worden deze week gezet, vanaf volgende week gaat het vaccinatiecentrum terug in waakstand.

“Op dit moment zijn er nog geen precieze cijfers over de vaccinatiegraad, we krijgen die eind juni”, stelt dokter Johan Matthijs, eindverantwoordelijke van het vaccinatiecentrum. “We kregen in het vaccinatiecentrum meer dan 3.000 bezoekers over de vloer. De huisartsen hebben ruim 120 vaccins thuis geplaatst en in de rusthuizen werden meer dan 800 bewoners gevaccineerd. Alles samen toch een degelijk resultaat, ondanks de aarzeling bij veel mensen om nog een vaccin te nemen.”

Behalve 80-plussers kunnen ook nog mensen met immuniteitsproblemen in het vaccinatiecentrum terecht. Wie Johnson & Johnson als basisvaccin kreeg, kan nog contact opnemen voor een tweede booster en uiteraard kunnen mensen nog een basisvaccinatie of eerste booster vragen. “Het vaccinatiecentrum schakelt nu wel terug op waakstand”, aldus dr. Matthijs. “Het callcenter blijft bereikbaar tussen 9 en 12 uur op werkdagen, maar het aantal vaccinatiemomenten wordt beperkt. Het centrum zal tijdens de vakantiemaanden open zijn op 4 juli, 14 juli en 19 augustus, uiteraard zoals steeds alleen op afspraak.”

Wie nog een afspraak of inlichtingen wenst, kan met het callcenter contact nemen op 09 381 95 30 (tussen 9 en 12 uur)  of via vaccinatiecentrum@deinze.be.


Info
Vaccinatiecentrum Schelde & Leie
Filip Claeys
tel. 09 381 95 30facebooklogo-elz-4HLXO1linkedin-logo-1BM2i2 elz-scheldeleie---de-pinte-rc6Tk3

Vaccinatiemomenten (op afspraak)

Maandag 4/7
Donderdag 14/7
Dinsdag 19/7