Zoeken

Home  /  Leven  /  Welzijn  /  Stop Corona  /  Vaccinaties in Eerstelijnszone Schelde en Leie

Vaccinaties in Eerstelijnszone Schelde en Leie

Laatste prik in vaccinatiecentrum Schelde en Leie gezet


Op dinsdag 13 december 2022 werd het laatste COVID-19 vaccin in het vaccinatiecentrum Schelde & Leie gezet. Daarmee valt na bijna twee jaar het doek over het vaccinatiecentrum in onze regio. Wie nog een COVID-vaccin wilt, moet voortaan contact nemen met zijn huisarts of apotheker.

“Begin februari 2021 startte de grootste logistieke operatie sinds de Tweede Wereldoorlog in Vlaanderen”, vertelt medisch verantwoordelijke dokter Johan Matthijs. “De allereerste dag zetten we 60 vaccins, op ons hoogtepunt waren dat er meer dan 1 300 per dag, zeven dagen op zeven. Alles samen werden er in ons vaccinatiecentrum meer dan 180 000 spuiten gezet, zonder noemenswaardige incidenten. Dat dit grotendeels met vrijwilligers gerealiseerd is, is bijzonder lovenswaardig.”

Ook de herfstprik is in onze regio een groot succes. Van de prioritaire doelgroep (hulpverleners, mensen met immuniteitsproblemen en 65+) ging ruim 80 % op de uitnodiging in. Als alle 18-plussers in rekening gebracht worden, werd zo’n 60 % gevaccineerd.

Voortaan worden de vaccins gezet door huisartsen en apothekers. Wellicht zal er in het najaar van 2023 een volgende vaccinatieronde georganiseerd worden voor de meest kwetsbaren. Bedoeling is dat dat via het reguliere circuit gebeurd, de vaccinatiecentra blijven gesloten.

Wie nog vragen heeft over de vaccinatie, kan tot 31 december 2022 elke voormiddag contact nemen met het callcenter van het vaccinatiecentrum (tel. 09 381 95 30). Vanaf 1 januari 2023 kan je terecht bij de Vlaamse helpdesk (tel. 078 78 78 50) en op www.laatjevaccineren.be.


facebooklogo-elz-4HLXO1linkedin-logo-1BM2i2 elz-scheldeleie---de-pinte-rc6Tk3

Geen resultaten gevonden.


-FFqWP1