Zoeken

UiTPAS Leie Schelde

Vanaf 19 februari 2024 is de UiTPAS te koop in De Pinte en de vijf andere gemeenten van Cultuurregio Schelde Leie. Met deze pas verzamel je punten bij de deelname aan vrijetijdsactiviteiten, die je vervolgens kan inwisselen voor leuke extraatjes. 

Wat is de UiTPAS? 

UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart voor iedereen. Wanneer je deelneemt aan activiteiten in je vrije tijd kan je telkens één punt sparen. De punten kan je omruilen over heel Vlaanderen voor leuke voordelen zoals een gadget, gratis drankje of korting.

UiTPAS Leie Schelde wordt regionaal gecoördineerd door Cultuurregio Leie Schelde. De deelnemende gemeenten binnen de UiTPAS-regio Leie Schelde zijn: De Pinte, Deinze, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. 

UiTPAS met kansentarief

Iedereen heeft recht op vrijetijd. Omdat deelnemen niet voor iedereen even makkelijk is, kan er aan de UiTPAS een extra korting gekoppeld worden, het kansentarief. Hiermee krijg je 80 % korting op UiTPAS-activiteiten in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte.

Wie heeft recht op de UiTPAS met kansentarief? 

Je komt hiervoor in aanmerking als je in De Pinte woont en als je tot een van de volgende groepen behoort: 

 • Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming.
 • Je bent toegelaten tot collectieve schuldenregeling bij een erkend schuldbemiddelaar.
 • Je bent in het bezit van een European Disability Card (EDC).
 • Je verblijft binnen pleegzorg.

Behoor jij niet tot bovenstaande groepen, maar zit je wel in een sociaal of financieel moeilijke situatie? Ga dan naar het sociaal huis. Een maatschappelijk medewerker gaat na of je in aanmerking komt voor de UiTPAS met kansentarief. 

Waar deelnemen?

Met een UiTPAS kan je punten sparen bij alle deelnemende activiteiten in Vlaanderen. Vanaf 19 februari 2024 kan je ook bij het gemeentelijk sport-, jeugd- en cultuuraanbod in De Pinte, Deinze, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-latem en Zulte punten sparen. Elke deelname is één punt waard. Een punt sparen doe je door je kaart tegen de spaarzuil te houden of de QR-code te scannen met je UiTPAS-app. Geen spaarzuil of code gevonden? Ga dan even langs bij de balie.

Een overzicht van alle locaties waar je punten kan sparen vind je hier.

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om te doen? Neem dan zeker ook een kijkje op onze UiTAgenda!

Verkooppunten

De UiTPAS is vanaf 19 februari 2024 te koop op verschillende gemeentelijke verkooppunten in De Pinte, Deinze, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. In De Pinte kan je de UiTPAS kopen aan de balie van het OCP en de bibliotheek. 

 • Bibliotheek De Pinte, Baron de Gieylaan 27
 • OCP, Polderbos 20

De UiTPAS met kansentarief vraag je aan in het Sociaal Huis. Breng jouw bewijsstukken mee (attest VT, attest CSR, EDC-kaart of de goedgekeurde beslissing in geval van een doorverwijzing op maat). 

 • Sociaal Huis, Pintestraat 69 (open op maandag, dinsdag en donderdag in de voormiddag)

Neem je identiteitskaart mee wanneer je een UiTPAS koopt want die staat op naam. 

De standaard UiTPAS en UiTPAS aan jongerentarief blijven levenslang geldig. De UiTPAS met kansentarief wordt jaarlijks gecontroleerd en kan je aanvragen bij het Sociaal Huis. 

Kostprijs

 • Kostprijs UiTPAS: 5 euro
 • Kostprijs UiTPAS jongeren (t.e.m. 25 jaar): 2 euro
 • Kostprijs UiTPAS kansentarief: 1 euro

Bij aankoop van een UiTPAS ga je akkoord met het privacybeleid van UiTPAS en de gebruiksvoorwaarden die je hier kan terugvinden.

Welkomstvoordelen

Wanneer je een UiTPAS koopt krijg je meteen drie omruilpunten, bovendien kan je op verschillende locaties een paar welkomstvoordelen inruilen:

 • Een gratis gadget UiTPAS Leie Schelde (verkrijgbaar in de bibliotheek, het OCP of in het Sociaal Huis)
 • Een gratis gemeentelijk gadget (verkrijgbaar in de bibliotheek, het OCP of in het Sociaal Huis)
 • Een drankbon ter waarde van 2,50 euro te besteden in de cafetaria 't Vijfde Kwart in het OCP (verkrijgbaar in de bibliotheek, het OCP of in het Sociaal Huis)

Hier vind je waar je je welkomstvoordelen kan omruilen.

Hoe spaar en ruil je punten? 

Met de UiTPAS spaar je punten bij alle UiTPAS-activiteiten in heel Vlaanderen, ongeacht of deze activiteiten betalend zijn of gratis. Nu kan je ook punten sparen bij het gemeentelijk vrijetijdsaanbod van De Pinte, Nazareth, Deinze, Gavere, Sint-Martens-Latem en Zulte. Voor elke deelname ontvang je een punt. 

Je verzamelt punten door je UiTPAS tegen de spaarzuil te houden of door deze te laten scannen door een medewerker aan de balie. Daarnaast kun je de QR-code op de spaarzuil of poster scannen met je smartphone. Zodra je voldoende punten hebt verzameld, kun je deze inruilen voor kortingen, gratis tickets, gadgets, unieke cadeaus en meer.

Bekijk hier de activiteiten die plaatsvinden in de regio Leie Schelde. Bij de activiteiten waarmee je punten kan sparen staat een UiTPAS-symbool. 


Contacteer ons

Heb je een vraag over UiTPAS?

 • Of bel naar Cultuurregio Leie Schelde op het nummer 09 386 78 86.


hand_met_kaarten-e1700736405767-tPTeQ1
mannetjes-NLXic1