Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Jeugdactiviteiten  /  Techniekacademie

Techniekacademie

Tussen 29 september en 15 december 2021 zullen er in de gemeente 11 workshops georganiseerd worden die bedoeld zijn voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Via dit initiatief kunnen kinderen op een unieke wijze kennis maken met techniek en technologie. Dit is een initiatief van Hogeschool VIVES met Gemeente De Pinte als inrichter.

Wat?
Workshops chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica. Er is begeleiding door twee techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek is voorzien en op het einde nodigen we alle ouders uit op een diploma-uitreiking. 
De Techniekacademie vindt plaats op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur en van 16 uur tot 18 uur in het OCP (Polderbos 20, De Pinte).

Ben je graag creatief bezig? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie De Pinte ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Inschrijven:

Inschrijven kan vanaf zaterdag 4 september via www.techniekacademie-depinte.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 2 groepen van 20. De deelnameprijs bedraagt 50 euro, materiaal en verzekering inbegrepen. Er wordt ook een fiscaal attest uitgedeeld. Een 2de kind van hetzelfde gezin krijgt 5 euro korting.

Zoektocht naar partners
VIVES Hogeschool zoekt voor de Techniekacademie De Pinte nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft, kan contact opnemen via sabine.poleyn@vives.be.

Contact
logo-techniekacademie-depinte


Jeugddienst
Polderbos 20
9840 De Pinte