Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Jeugdactiviteiten  /  Techniekacademie

Techniekacademie

In oktober en november 2024 zullen er in de gemeente terug workshops georganiseerd worden die bedoeld zijn voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Via dit initiatief kunnen kinderen op een unieke wijze kennis maken met techniek en technologie. Dit is een initiatief van Hogeschool VIVES met Gemeente De Pinte als inrichter.

Wat?

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan in voor de Tiener Techniekacademie in De Pinte! Tijdens zes leuke en leerrijke workshops realiseer je onder begeleiding van twee techniekcoaches vier technische STEM-projecten uit volgende lijst: je schakelt lampjes, je maakt een escapebox uit hout, je programmeert met LEGO een zelfrijdend wagentje, je maakt een nachtklok, je bouwt een voederhuisje … én je mag op bedrijfsbezoek.

Ben je graag creatief bezig? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie De Pinte ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Inschrijven

Verdere info volgt nog. 


Contact:
logo-techniekacademie-depinte


Jeugddienst
Polderbos 20
9840 De Pinte