Zoeken in De Pinte.be

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Speelruimte  /  Speelbos

Speelbos

wilgentunnel - copyright foto: Fris in het Landschap
Eind november lanceerden we een oproep voor een naam voor het Speelbos in aanleg.
We hebben hiervoor meer dan 1300 inzendingen ontvangen! Waarvoor een grote en warme dankjewel!
Intussen vond een overleg plaats met de mama en papa van Casper en werden de voorstellen voorgelegd aan de jeugdraad. Het college gaat nu in overleg met het Parkbos en Agentschap Natuur en Bos. We hopen jullie snel de nieuwe naam bekend te maken!
© Foto: Fris in het landschap

Openstelling Speelbos in de lente

In 2012 werden al de eerste stappen voor het Speelbos gezet. Na een lange aanloop, startte in augustus 2020 de aanleg van het Speelbos, in de lente zullen we het Speelbos kunnen openstellen. 

Het Speelbos belooft een plek te worden waar kinderen kunnen spelen in en met de natuur. Ravotten in de speelgrachten, klauteren over boomstammen, evenwicht bewaren op hangbruggen over het water, verstoppen in wilgenhutten … Het wandelpad door het Speelbos maakt het toegankelijk voor kinderen, gezinnen en jeugdbewegingen. Samen met heel wat anderen kunnen we al niet wachten op de opening!

Als Lokaal bestuur De Pinte willen we samen met de buurtbewoners, de jeugdbewegingen en scholen stilstaan bij de kansen die het Speelbos biedt, maar ook bij eventuele problemen die zich zouden kunnen aandienen. We luisteren graag naar jullie ideeën, vragen en bezorgdheden.

We stelden een korte vragenlijst op, deze kan je vinden via www.depinte.be/vragenlijstspeelbos. Wil je deze graag op papier invullen? Stuur dan een mailtje naar milieudienst@depinte.be of bel 09 280 80 24, we bezorgen jou dan graag een papieren versie.  

De vragenlijst kan ingevuld worden tot en met 10 januari 2021. Nadien verwerken we alle antwoorden en gaan we er verder mee aan de slag. 

Jeugddienst
Polderbos 20
9840 De Pinte