Zoeken

Home  /  Wonen  /  Huisvesting  /  Wonen voor senioren  /  Serviceflats Herfstdroom

Serviceflats Herfstdroom

 

Voorstelling serviceflats 

Ouderen of mindervaliden die nog zelfstandig hun huishouden kunnen doen, maar die om één of andere reden in een onaangepaste woning verblijven, kunnen in onze gemeente terecht in een serviceflat.

Deze woningen, voorzien van het nodige comfort en toegankelijk voor rolstoelgebruikers, bieden de mogelijkheid om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Indien gewenst kunnen de bewoners gebruik maken van de diensten van thuiszorg.

Momenteel heeft het OCMW twintig serviceflats gelegen in de Bommelstraat 33 in De Pinte.
 

Dagprijzen 

De dagprijs  is afhankelijk van het soort kamer waarop men verblijft. 
29,42 euro per dag voor een flat type 1 (met 1 slaapkamer)
36,20 euro per dag voor een flat type 2 (met 2 slaapkamers)
 

Hoe een aanvraag indienen?

U kan een aanvraag doen via het secretariaat van het OCMW, Kasteellaan 41, De Pinte (zie contactgegevens hierna).

Personen die op het moment van de aanvraag tenminste een jaar in De Pinte gedomicilieerd zij en personen die minstens twintig jaar in de gemeente gewoond hebben, krijgen voorrang tot opname.

Op de tweede plaats komen personen die voor hun belangrijkste mantelzorg (kinderen, kleinkinderen, broers en zussen, levenspartner) terugvallen op een inwoner van De Pinte. Indien de mantelzorger niet tot deze categorieën behoort kan via sociaal onderzoek toch een inschrijving op de wachtlijst voorgesteld worden aan het bestuur.

De toewijzing gebeurt door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW, op basis van een sociaal verslag en rekening houdend met het zorgprofiel van de toekomstige inwoner.

We gaan er van uit dat de toekomstige bewoner nog voldoende zelfredzaam is.

Met vragen of voor uw aanvraag kunt u terecht bij Leen Claus, verantwoordelijke voor de serviceflats, leen.claus@ocmwdepinte.be, tel. 09 280 72 99 of Wendy Thienpont, tel. 09 280 93 00, wendy.thienpont@ocmwdepinte.be.