Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Samen

Samen

Gaan we fuseren?


Behoort een fusie tussen De Pinte en Nazareth tot de mogelijkheden? Beide gemeentebesturen bekijken in ieder geval de optie met een open blik en onderzoeken samen welke voor- en nadelen zo’n fusie met zich zou meebrengen.

Dat Vlaanderen er momenteel voor kiest om vrijwillige fusies aan te moedigen, heeft het debat hierover in heel Vlaanderen aangewakkerd. Vandaar dat ook in onze gemeenteraad de afgelopen maanden hierover in alle openheid een gesprek is gevoerd tussen alle fracties en gemeenteraadsleden.

Hieruit bleek dat we dit debat niet uit de weg willen gaan en in alle openheid de oefening willen maken om te kijken welke de meerwaarde is van een mogelijke fusie, zeker in het licht van een eventuele toekomstige verplichte fusiegolf. Nazareth heeft alvast ook aangegeven dit gesprek te willen aangaan.

Planning
  • In de eerste maanden van 2023 zal het personeel van beide gemeenten samenzitten rond verschillende thema’s (zoals financiën, personeel, de dienstverlening en de sociale ondersteuning) en kijken welke plus- en minpunten er zijn.
  • Ook de input die we op de infoavonden ontvangen, zal in het finale rapport meegenomen worden.
  • Dat rapport verwachten we in de eerste helft van 2023 en zal nog eens toegelicht worden aan alle geïnteresseerden. Op basis daarvan wordt dan gekeken of een eventuele fusie tot de mogelijkheden behoort.

Feedback
Wie nu al opmerkingen of suggesties heeft, kan die kwijt via onderstaand contactformulier.


Infoavonden voor de inwoners
(telkens om 20 uur)
• maandag 16 januari 2023 in CC De Zwaan, Dorp 1, Nazareth
• dinsdag 17 januari 2023 in OCP, Polderbos 20, De Pinte
• maandag 23 januari 2023 in De Veldblomme, Veldstraat 50, Zevergem
• woensdag 25 januari 2023 in CC Nova, Steenweg 92, Eke

-gimeG1

Downloads: 

Presentatie infoavonden De Pinte (17 en 23 januari 2023)

Perstekst 12 december 2022