Op deze pagina:
maandag | / | 13 - 17 uur (zomeruurregeling*: 13 - 18 uur)
|
dinsdag | 9 - 12 uur
| 12.30 - 17 uur
|
woensdag | / | 13 - 17 uur
|
donderdag | / | 13 - 17 uur (zomeruurregeling*: 13 - 18 uur)
|
zaterdag | 9 - 12 uur
| 12.30 - 17 uur
|
* zomeruurregeling: jaarlijks van 1 maart - 31 oktober
Opgelet: U dient zich ten laatste een kwartier voor sluitingstijd te registreren.
De laatste bezoeker kan dus binnen om 16.44 uur.
Om te vermijden dat iedereen onbeperkt afval kan deponeren op het recyclagepark, hanteert de gemeente het principe van "de vervuiler betaalt". Concreet werd het recyclagepark hiertoe in een betalend en niet-betalend gedeelte opgedeeld. Aan de ingang is er een automatische toegangscontrole aan de hand van de (elektronische) identiteitskaart, dit om te vermijden dat er nog afval dat niet uit De Pinte afkomstig is, wordt afgeleverd. Enkel inwoners van De Pinte - Zevergem hebben toegang tot het gemeentelijk recyclagepark.
Bij de ingang gebeurt de automatische registratie aan de hand van de identiteitskaart en wordt tegelijkertijd het type voertuig bepaald. Hier geeft u aan op een zuil of u naar het betalende gedeelte wilt gaan of niet. Zo ja, dan gebeurt de betaling automatisch indien u hebt overgeschreven op het rekeningnummer van de gemeente. Het systeem registreert en onthoudt uw saldo voor een volgend bezoek. Iedereen mag per bezoek 1 m³ afval brengen (vergelijkbaar met de kofferinhoud van een doorsnee wagen).
De verschuldigde retributie is afhankelijk van het type voertuig en het aantal bezoeken op jaarbasis:
gewone auto / voetgangers / fietsers: basisbedrag
auto met aanhangwagen / bestelwagen: basisbedrag x 2
bestelwagen met aanhangwagen: basisbedrag x 3
Basisbedrag:
1ste tot en met 4de bezoek: 1 euro
5de tot en met 8ste bezoek: 2 euro
9de tot en met 12de bezoek: 3 euro
13de tot en met 16de bezoek: 4 euro
Per bijkomende schijf van vier bezoeken wordt er een euro supplementair aangerekend (tarieven per jaar).
Met ingang van 1 januari van een nieuw jaar wordt de teller van het aantal bezoeken telkens opnieuw op nul gezet.
Aannemers en handelaars betalen een vast bedrag van veertig euro per bezoek aan het betalende gedeelte van het recyclagepark.
Betalend gedeelte | Niet-betalend gedeelte
|
bouw- en sloopafval (zuiver steenpuin) boomstronken snoeihout tuinafval houtafval
PE-folies (enkel folies die te groot zijn voor de blauwe PMD zak)
harde plastics: plastic buizen, emmers, rolluiken, speelgoed, tuinmeubelen, wasmanden, bierbakken, dakgoten, planchetten - Roofing (met en zonder leislag) & isolatie (=rotswol, glaswol, isolatiechape,..)
- gemengd niet-recycleerbaar niet-brandbaar afval (porselein en ander keramisch afval zoals lavabo, wc, vloertegels in keramiek, hittebestendig glas, keramische kookplaten, kachelruitjes, verbrandingsassen,...)
| gekleurd en wit glas klein wit- en bruingoed (AEEA) metalen motorolie / batterijen / accu's piepschuim TL-lampen / spaarlampen textiel kleine kringloopgoederen autobanden Kurk (zuivere kurk) cd"s, dvd"s en blu ray schijfjes - doosjes van cd"s en dvd"s (leeg)
|
*Asbest dient voortaan verpakt te worden aangeboden. Voor beperkte hoeveelheden kan u een gratis zak afhalen op het recyclagepark of gemeentehuis.
Meer info over asbestinzameling
Vooraf betalen via overschrijving op rekeningnummer
IBAN BE51 0910 1787 0762 (1 week voor uw bezoek! enkel zo bent u zeker dat het saldo opgeladen zal zijn)
Uw saldo kan u per mail opvragen bij de milieudienst (milieudienst@depinte.be). Let op! het saldo kan niet geconsulteerd worden tijdens de openingsuren van het recyclagepark). Voor andere vragen, bel 0800 13 580 (IVM).
-
Particulieren: met als mededeling uw rijksregisternummer
Het bedrag is door u vrij te kiezen. Het saldo dat niet werd opgebruikt, wordt overgedragen naar het volgende jaar. -
Handelaars: die regelmatig gebruik maken van het betalende gedeelte van het recyclagepark, kiezen zelf het te storten bedrag. Gelieve er rekening mee te houden dat er per bezoek een vast bedrag van veertig euro betaald moet worden.
Mededeling overschrijving: "vergoeding recyclagepark + (nummer toegangskaart: 210 ... )".
De bedragen die worden gestort, gelden voor het hele gezin. Dus andere gezinsleden wonende op hetzelfde adres kunnen gebruik maken van dit saldo. Jaarlijks (eind december) wordt het aantal bezoeken terug op nul gezet. De betaalde bedragen blijven er steeds op staan.
Een afspraak maakt u via één van de volgende mogelijkheden:
Indien u telefonisch een afspraak wenst te maken, hebben we volgende gegevens nodig: naam, adres, telefoonnummer, nummerplaat, voorstel van datum en uur wanneer u wenst langs te komen.
Per kwartier worden er zes bezoekers toegelaten. De parkwachters beschikken over de lijst van de personen die zich hebben ingeschreven.
Annuleren kan enkel telefonisch via 0471 22 00 07 (als het recyclagepark gesloten is, kan je een boodschap inspreken).
- U kan enkel binnen als u vooraf heeft gereserveerd. Zonder afspraak, geen toegang.
- Zorg dat er saldo op uw rekening staat, dit kan enkel via overschrijving (IBAN BE51 0910 1787 0762) met in de mededeling uw rijksregisternummer of nummer van de voorlopige toegangskaart. De saldo's worden wekelijks aangevuld.
- De parkwachter zal aan de ingang staan om de nummerplaten te controleren en de zuil te bedienen. U dient enkel zelf uw identiteitskaart in te brengen.
- Mogen we u vragen om in de wachtrij het voertuig niet te verlaten?
- U mag enkel het park oprijden na goedkeuring van de parkwachter.
- Kinderen mogen niet op het park!
- Verlaat a.u.b. na het lossen van uw afval zo snel als mogelijk het recyclagepark, blijf niet onnodig langer dan nodig op het recyclagepark, zo kunnen de volgende bezoekers vlot hun afval ook kwijt.
We brengen afvalinzameling dichter bij jou. Zo wordt de KGA-wijkinzameling uitgebreid tot een mobiel recyclagepark. Je kan er – naast de KGA – volgende afvalfracties afleveren: kleine kringloopgoederen, doppen en kurken, vlak glas, piepschuim, afgedankte elektronica, kleine metalen, cd’s, dvd’s en bijhorende doosjes. We voorzien geen bijkomende parkeerplaatsen, dus vragen we iedereen te voet of met de fiets te komen.
Volgende afspraken:
- zaterdag 21 september, aan de achterkant van het gemeentehuis;
- vrijdagvoormiddag 25 oktober, in Zevergem (parking Blijpoel);
- vrijdagnamiddag 25 oktober, aan het OCP.