Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Speelpleinwerking Amigos  /  Groepen

Groepen

Wit
Wit, de allerkleinsten van het eerste kleuterklasje. Heel voorzichtig doen ze hun eerste stapjes op het speelplein. Aangezien er nogal veel verschil is tussen een kind uit de eerste en uit de derde kleuterklas, werd er besloten om de kleuters op te splitsen in wit, de eerste kleuterklas apart, en groen, tweede en derde kleuterklas. Dit bleek een goede formule te zijn.
 
Er wordt aangepast prikkelend spel aangeboden om de kleuters een onvergetelijke vakantie te bezorgen, opdat ze nog jaren lang terugkomen naar het speelplein.
 
Groen
Groen is niet langer de kleinste groep van het speelplein en daar zijn ze ook apetrots op. Nu zijn de kleine witjes de kindjes waarvoor opgelet moet worden.
 
De kleuters van het tweede en derde kleuterklas vormen nu de groep groen, samen gaan ze op ongelooflijke avonturen, maken ze tochten op zoek naar schatten, knutselen ze de leukste dingen en maken ze soms zelfs iets om te eten!
 
Amusement verzekerd!
 
Blauw
Ben je bij blauw, dan ben je al helemaal niet meer zo klein. Je heb er al een of twee jaar lagere school op zitten en het lijkt alsof je de wereld helemaal de baas kan. Het enige waar je aan denkt, is je rot amuseren en zoveel mogelijk nieuwe vriendjes maken en de leukste dingen ooit beleven tijdens de vakantie. En daar slagen ze wonderbaarlijk goed in!
 
Rood
Rood is de kleur van de liefde, maar ook de kleur waar de stieren het liefst naartoe lopen (ook al zijn ze kleurenblind). Rood staat voor het echte werk, je bent sterk, stoer, gewoon het centrum van het speelplein, althans dat denken ze toch. Als er een groep is die zich echt nooit verveelt, is het wel rood, altijd valt er wel een kamp te bouwen of moet er een groot spel tot een goed eind gebracht worden. Na enkele dagen ben je wel moe, maar kapot ga je nooit, energie heb je in overvloed en dat laat je duidelijk merken!
 
Geel
Geel voelt zich al wat ouder, ze zijn dan ook vaak de oudste groep op het speelplein. Daar hoort dan ook een beetje een aparte behandeling bij. Het zijn niet langer echte kindjes. Ze zijn soms al eens toe aan een serieus gesprek, alhoewel, er zijn altijd uitzonderingen ... Geel is zowat de groep die een beetje papa en mama is van de andere kindjes, als paars er niet is natuurlijk. Maar ook zij hebben er niet veel moeite mee om helemaal op te gaan in een fantastisch spel.
 
Paars
Paars is een geval apart. Ze zijn dan ook de oude rotten op het vlak van speelpleinervaring. Die mogen al af en toe iets speciaals doen, zo was er een lasershoot-namiddag, een stadsspel in Gent en een in-team dineetje. Ze zijn weg van de lagere school en zetten hun eerste stappen in de wereld van de jongeren. Vergeet niet voor Paars een hele dag in te schrijven, want hun activiteiten vinden vaak op verplaatsing plaats! Altijd welkom tijdens de werking op dinsdag en donderdag!


Jeugddienst
Polderbos 20
9840 De Pinte