Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Cultuur  /  Toerisme  /   Partnergemeente Freiamt

Partnergemeente Freiamt

freiamt-oTPQL1

Het is meer dan 51 jaar geleden dat de verbroedering tussen De Pinte en Freiamt in het mooie Zwarte Woud tot stand kwam. Dit leverde De Pinte meteen het Europese vaandel op, een hoge EU-onderscheiding. Aan de wieg van deze jumelage stonden Roger Vanhoutteghem († 2002), Bertrand De Bie uit De Pinte en toenmalig burgemeester van Ottoschwanden Matthias Bühler († 1993).

In het verleden waren er vele uitwisselingen tussen de verenigingen van onze dorpen onderling. Zo denken we aan Kunstkring Centaura, minivoetbal, wielertoeristen, muziekvereniging, enzovoort. 


Onze verbroederingsgemeente heeft alle ingrediënten om er enkele dagen, een week of meer te genieten van het uitgestrekte en groene landschap waar je volop tot rust kan komen. De helft van de oppervlakte is bebost, ligt in het Naturpark Schwarzwald en werd verkozen tot 'Gezinsvriendelijke vakantieplaats' in Baden-Württemberg. Het is een wandelparadijs met circa 140 kilometer goed begaanbare en bewegwijzerde wandelwegen.

Je kunt er genieten van de alombekende gastronomie begeestert door de Badische keuken met Zwarte Woudspecialiteiten. Ook cultuurliefhebbers komen er aan hun trekken met een breed aanbod maandelijkse kunsttentoonstellingen en musea zoals het Heimatmuseum, klokkentorenmuseum en een radiomuseum.
Attractief voor jong en oud is het Walderlebnispfad (bosbelevingspad). Vanop de Hünersedelturm op de 744 meter hoge 'huisberg Hünersedel' krijg je heerlijke panorama's op onder andere het Zwarte Woud, de Vogezen, Jura en bij helder weer zie je de kathedraal van Straatsburg. Een bezoekje aan de wekelijkse Bauernmarkt op vrijdag met haar typische lokale specialiteiten is een must.
Ontspannen in het Hallenbad (zwembad) met sauna of een partijtje minigolf garanderen geen verveling. Onze verbroederingsgemeente Freiamt is bovendien een ideaal uitgangspunt voor talrijke uitstappen in het Zwarte Woud, de wijnstreek Kaiserstuhl, naar Bodensee, de vlakbij gelegen Elzas of Zwitserland. Een sterke aanrader is een tripje naar de wondermooie Zwarte Woud-hoofdstad en universiteitsstad Freiburg. Amper een half uurtje rijden. Qua verblijfsaccommodatie biedt Freiamt genoeg mogelijkheden.
Een aanrader!

In de inkomhal van het gemeentehuis liggen brochures gratis ter beschikking (of bestel er een hier). Je kan ook veel opsteken als je surft naar www.freiamt.de, of stuur een mailtje naar de toeristische dienst: info@freiamt.de (Duitstalige website en info via e-mail).

Contactpersoon uit De Pinte: Bertrand De Bie, bedebie@skynet.be


logo Cultuurdienst De Pinte
Dienst Cultuur
Ontmoetingscentrum Polderbos (OCP)
Polderbos 20
9840 De Pinte
freiamt2-x9fjS1
freiamt3-MID4O2