Zoeken

Home  /  Wonen  /  Infrastructuur  /  Mobiliteit  /  Openbaar vervoer  /  Tegemoetkoming schoolvervoer

Tegemoetkoming schoolvervoer

Ga je naar school met het openbaar vervoer? De gemeente betaalt 25 % van je Buzzy Pazz of ook 25 % van je NMBS-schooltreinkaart.

25 % bijdrage voor Buzzy Pazz

De gemeente De Pinte heeft met De Lijn een overeenkomst gesloten voor haar inwoners jonger dan 25 jaar. Zij krijgen 25 % korting op de Buzzy Pazz. De korting wordt automatisch afgetrokken van de kostprijs.
Als je binnen hetzelfde gezin meerdere Buzzy Pazzen koopt met eenzelfde begindatum en geldigheidsperiode krijg je van De Lijn gezinskorting. Op de tweede Buzzy Pazz krijg je dus een gezinskorting van 20 % en op het saldo daarvan de derdebetalerkorting van 25 %.

Wat moet je doen om deze korting te genieten?
 • Buzzy Pazz
  Heb je enkel een Buzzy Pazz, dan wordt de korting automatisch verrekend bij aankoop van het abonnement. Hiervoor heb je je identiteitskaart nodig, waarmee je bewijst dat je inwoner bent van De Pinte en jonger bent dan 25 jaar. Gezinskortingen kunnen worden gecumuleerd. Heb je al een abonnement dat je aan de volle prijs betaalde, dan kan je dit inruilen voor een abonnement met korting. De nog niet verstreken periode van je lopende abonnement wordt terugbetaald.

  Als je binnen hetzelfde gezin meerdere Buzzy Pazzen koopt met eenzelfde begindatum en geldigheidsperiode krijg je van De Lijn gezinskorting. Op de tweede Buzzy Pazz krijg je dus een gezinskorting van 20 % en op het saldo daarvan de derdebetalerkorting van 25 %. Een derde jaarabonnement met eenzelfde begindatum binnen hetzelfde gezin kost slechts 52 euro.

 • Schooltreinkaart

  Wie met de trein naar school gaat (eventueel in combinatie met bus of tram), neemt contact op met de dienst Burgerzaken van De Pinte. De dienst zal dan voor jou een digitale aanvraag verzorgen. Je ontvangt na verwerking via e-mail een attest met een QR-code om te tonen aan het NMBS-loket en zo onmiddellijk de korting te krijgen.

  Je kan hiervoor mailen naar burgerzaken@depinte.be en dan sturen we je een overzicht van de gegevens die wij nodig hebben om de digitale aanvraag te doen. Je kan hiervoor ook langskomen aan het loket (op afspraak).

  Met het attest kan je 25 % korting genieten op alle aangekochte valideringen. Je verplaatsingen met het openbaar vervoer van en naar school worden op die manier een stuk voordeliger.

Kies je voor het openbaar vervoer, dan kies je voor milieubewuste mobiliteit. Een bus, tram of trein vervoert immers vele passagiers tegelijk, terwijl in een wagen gemiddeld slechts 1,4 personen zitten. Per persoon stoot een bus gemiddeld de helft minder CO2 uit dan een personenwagen.