Zoeken

Home  /  Wonen  /  Infrastructuur  /  Mobiliteit  /  Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

De dienstregeling en andere informatie met betrekking tot het treinvervoer van en naar De Pinte vind je op www.nmbs.be.

NMBS treinvervoer - station De Pinte
Stationsstraat 1a
9840 De Pinte
Openingsuren
Op weekdagen: van 6 tot 13.15 uur

Ticketautomaat
Aan de toegang tot perron 1 en de onderdoorgang bevindt zich een automaat voor vervoersbewijzen.

Vervoersplan NMBS
Klik hier voor het vervoersplan 12/2020 - 2023

NMBS zet ook alles in het werk zodat reizigers met beperkte mobiliteit vlot en zorgeloos met de trein kunnen reizen. Neem hiervoor 24 uren op voorhand contact op met de klantendienst (tel. 02 528 28 28) en je wordt geholpen met het plannen van de treinreis en de reservering van de assistentie.

Meer info?
Reizigers met vragen kunnen terecht bij de klantendienst op tel. 02 528 28 28 (elke dag van 7 tot 21.30 uur), via e-mail: klantendienst@b-rail.be, via de website www.nmbs.be of via Twitter @NMBS.

Gemeentepagina
Als inwoner kan je terecht op www.delijn.be/de_pinte voor meer info over alle buslijnen in De Pinte - Zevergem en nieuws over De Lijn in onze gemeente.

Lijnen in De Pinte - Zevergem
Lijn 34 Sint-Martens-Leerne/De Pinte - Latem - Gent - Wetteren
Lijn 35 Sint-Martens-Leerne/De Pinte - Latem - Gent - Beervelde - Lokeren
Lijn 36 Sint-Martens-Leerne/De Pinte - Latem - Gent - Zele
Lijn 44 Gent – Nazareth – Oudenaarde
Lijn 70 Oostakker – Gent – Zwijnaarde - Zevergem
Lijn 71 Oostakker – Gent – Nazareth
Lijn 76 De Pinte – Gent – Lochristi – Wachtebeke
Lijn 78 Zevergem – De Pinte – Gent – Lochristi – Lokeren
Belbus 145 De Pinte – Sint-Martens-Latem – Nazareth

Stop bediening lijn 76 Groenpark
Het draaimanoeuvre tussen Groenstraat en Pintestraat zorgt regelmatig voorverkeersonveilige situaties en vastlopend verkeer. Hierdoor werd beslist omwille van eenduidigheid, verkeersveiligheid en doorstroming dat de halte De Pinte Groenpark met lijn 76 niet meer bediend wordt vanaf 29 juni 2020.Reizigers worden verwezen naar de halte De Pinte Dorp op 250m, nabij de kerk. De bus rijdt dus niet meer de route via Polderbos maar volgt de route Polderdreef – Kerkplein – Pintestraat in beide richtingen.

Belbus
Indien je geen gebruik kunt maken van deze lijnen, kan je een beroep doen op de belbus. Je kunt de belbus reserveren op het nummer 09 211 91 91.
De belbuscentrale zoekt steeds de meest geschikte oplossing voor je verplaatsing en houdt daarbij rekening met het volledige openbare vervoernetwerk in Vlaanderen. Een combinatie met belbus, vaste buslijn en/of trein is ook mogelijk.
De belbus stopt, net als de gewone bus, aan vaste haltes. Maar zijn reisweg is afhankelijk van de reservaties. Met de belbus kan je alle mogelijke verplaatsingen maken binnen het belbusgebied. Het belbusgebied omvat de gemeenten De Pinte, Nazareth en Sint-Martens-Latem met alle deelgemeenten. Daarnaast heeft de belbus ook haltes in Deinze (Astene), Gavere (centrum, Asper, Semmerzake) en Gent (Afsnee, Sint-Denijs-Westrem, Zwijnaarde).

Bereikbaarheid van de belbuscentrale:
 • Op weekdagen van 6 tot 20 uur
 • Zaterdag, zondag en feestdagen: van 8 tot 15 uur

Je kunt bellen tot een uur voor het vertrek, maar bel liefst een dag op voorhand. Reserveren kan ten vroegste dertig dagen voor het vertrek.

Hoeveel kost een busrit?
'Lijn' je vaak, minder vaak of zelden? Maakt niet uit.
De Lijn heeft voor jou altijd een vervoerbewijs op maat:
 • Neem je slechts enkele keren per jaar de bus? Dan koop je best een biljet.
 • Reizigers die wat vaker rijden, hebben meer baat bij een Lijnkaart, een sms-ticket of m-ticket.
 • Brengt De Lijn je dagelijks in vervoering? Dan is de Buzzy Pazz of Omnipas ideaal voor jou!

Win tijd en koop je vervoerbewijs vooraf:
 • Sms-ticket
 • M-ticket
 • Voorverkooppunt
Lijst met alle voorverkooppunten


Ga je naar school met het openbaar vervoer? De gemeente betaalt 25 % van je Buzzy Pazz of ook 25 % van je NMBS-schooltreinkaart.

25 % bijdrage voor Buzzy Pazz

De gemeente De Pinte heeft met De Lijn een overeenkomst gesloten voor haar inwoners jonger dan 25 jaar. Zij krijgen 25 % korting op de Buzzy Pazz. De korting wordt automatisch afgetrokken van de kostprijs.
Als je binnen hetzelfde gezin meerdere Buzzy Pazzen koopt met eenzelfde begindatum en geldigheidsperiode krijg je van De Lijn gezinskorting. Op de tweede Buzzy Pazz krijg je dus een gezinskorting van 20 % en op het saldo daarvan de derdebetalerkorting van 25 %. Een derde jaarabonnement in je gezin kost je slechts 52 euro. 

Wat moet je doen om deze korting te genieten?

 • Buzzy Pazz
  Heb je enkel een Buzzy Pazz, dan wordt de korting automatisch verrekend bij aankoop van het abonnement. Hiervoor heb je je identiteitskaart nodig, waarmee je bewijst dat je inwoner bent van De Pinte en jonger bent dan 25 jaar.  Gezinskortingen kunnen worden gecumuleerd. Heb je al een abonnement dat je aan de volle prijs betaalde, dan kan je dit inruilen voor een abonnement met korting. De nog niet verstreken periode van je lopende abonnement wordt terugbetaald.

  Als je binnen hetzelfde gezin meerdere Buzzy Pazzen koopt met eenzelfde begindatum en geldigheidsperiode krijg je van De Lijn gezinskorting. Op de tweede Buzzy Pazz krijg je dus een gezinskorting van 20 % en op het saldo daarvan de derdebetalerkorting van 25 %. Een derde jaarabonnement met eenzelfde begindatum binnen hetzelfde gezin kost slechts 52 euro.

 • Schooltreinkaart

  Wie met de trein naar school gaat (eventueel in combinatie met bus of tram), neemt contact op met de dienst Burgerzaken van De Pinte. De dienst zal dan voor jou een digitale aanvraag verzorgen. Je ontvangt na verwerking via e-mail een attest met een QR-code om te tonen aan het NMBS-loket en zo onmiddellijk de korting te krijgen.

  Je kan hiervoor mailen naar burgerzaken@depinte.be en dan sturen we je een overzicht van de gegevens die wij nodig hebben om de digitale aanvraag te doen. Je kan hiervoor ook langskomen aan het loket (op afspraak).

  Met het attest kan je 25 % korting genieten op alle aangekochte valideringen. Je verplaatsingen met het openbaar vervoer van en naar school worden op die manier een stuk voordeliger.

Kies je voor het openbaar vervoer, dan kies je voor milieubewuste mobiliteit. Een bus, tram of trein vervoert immers vele passagiers tegelijk, terwijl in een wagen gemiddeld slechts 1,4 personen zitten. Per persoon stoot een bus gemiddeld de helft minder CO2 uit dan een personenwagen.