Zoeken

Home  /  Leven  /  Gemeentegids  /  Noodnummers  /  Brandweer

Brandweer

Brandweerzone Centrum


Dienstverlening en vergoeding brandweer


Wespennesten

Voor het verwijderen van wespennesten kunt u contact opnemen met Brandweerzone Centrum. Een wespenmelding doet u bij voorkeur via deze website. Mensen zonder internet of inwoners die hulp nodig hebben bij het e-loket kunnen tijdens de kantooruren bellen naar 09 268 88 99. Voor meer informatie of meldingen klik HIER


Stormschade? Wateroverlast? Wespennest?

Meld het op het e-loket van de brandweer: www.brandweerzonecentrum.be/aanvragen.
Door gebruik te maken van dit e-loket wordt de melding onmiddellijk opgenomen in de takenlijst van de brandweer, terwijl de gewone telefoonlijnen vrij blijven voor dringende noodoproepen via het Hulpcentrum 100 of 112.

In het e-loket moet u uw contactgegevens invullen, alsook de gegevens over het incident zelf (bijvoorbeeld waar het wespennest zich bevindt). De oproep komt dan automatisch binnen in de radiokamer van de brandweer en wordt zo snel mogelijk behandeld.


Zoneraad en zonecollege

In de zoneraad zetelen de burgemeesters van de achttien gemeenten. De zoneraad neemt in principe alle beslissingen en bepaalt de algemene visie en missie van de zone. Zij bepalen waar onze brandweerorganisatie moet staan op lange termijn. De zoneraad keurt alle plannen goed, bewaakt de voortgang, beoordeelt de resultaten en stuurt bij indien nodig. De leden van de zoneraad komen in principe maandelijks samen.
De voorzitter van de zoneraad is Mathias De Clercq (burgemeester Stad Gent). De burgemeester van Deinze en Gavere zijn ondervoorzitter. Samen met de burgemeesters van De Pinte en Wachtebeke vormen zij het zonecollege. Deze vijf bestuurders bereiden de vergaderingen van de zoneraad voor, in nauw overleg met de korpsleiding. Het zonecollege vergadert tweewekelijks.