Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Verenigingen  /  Sociocultureel  /  Ouderraad Vrije Basisschool De Pinte

Ouderraad Vrije Basisschool De Pinte

Contact:

Sociocultureel
Ellen Delestré
Baron de Gieylaan 25
9840 De Pinte
 0496 90 31 87
mail ellen.delestre@telenet.be 
mail ouderraad.vbsdp@gmail.com

Doel:

Samen met directie, leerkrachten, ouders en kinderen bijdragen tot een zo aangenaam mogelijk klimaat op en rond de school.
Er naar streven om zoveel mogelijk onderwerpen bespreekbaar te maken.
Door open, positief en constructief te communiceren met alle partijen proberen we samen concreet en doelgericht te werken.

De school en de ouders educatief en pedagogisch ondersteunen door de activiteiten van verschillende werkgroepen (gezondheid, verkeer, boekenbeurs …) en door vormingsavonden aan te bieden.
Praktische ondersteuning bieden waarbij we de nadruk eerder leggen op zaken die minder met het schoolse te maken hebben.
Enkele voorbeelden hiervan zijn het kriebelteam, de werkgroep verfraaiing en de ondersteuning bij activiteiten zoals het grootouderfeest en het schoolfeest.
We zijn overtuigd van het belang van de sociale contacten tussen de ouders onderling en tussen de ouders en de leerkrachten, directie …
Daarom organiseren we jaarlijks een aantal leuke ontmoetingsactiviteiten zoals een familiefietstocht, een eet- en dansfeest, een boekenbeursweekend …
Door de organisatie van activiteiten opbrengst genereren die geïnvesteerd wordt in projecten en aankopen ten voordele van alle kinderen op school.

Doelgroep:

Voornamelijk ouders van de leerlingen van de school.

Activiteiten:

Familiefietstocht; eet- en dansfeest; boekenbeursweekend; voordrachtavonden; ondersteuning bij schoolactiviteiten.

Lokaal:

Voorzitter:

Ellen Delestré

Secretaris: