Zoeken

Home  /  Leven  /  Welzijn  /  Sociale dienstverlening  /  Opvang asielzoekers

Opvang asielzoekers

Het OCMW geeft materiële hulpverlening en begeleiding aan zeven mannelijke asielzoekers die in het Lokaal Opvanginitiatief De Blijpoel in Zevergem wonen.  

Lokaal bestuur De Pinte heeft vanuit haar OCMW een lokaal opvanginitiatief (LOI) in Zevergem. Zo bieden ze materiële hulpverlening en begeleiding aan asielzoekekers die in LOI De Blijpoel verblijven. Daar wonen momenteel 7 alleenstaande mannen. Sommigen van hen hebben nog een procedure tot erkenning lopen, anderen zijn al erkend als vluchteling.

Vrijwilligerswerking De Blijpoel

Ongeveer vier jaar geleden startte het LOI met een vrijwilligerswerking op geregeld activiteiten te organiseren. Er wordt momenteel niet actief gezocht naar bijkomende vrijwilligers om deze werking te versterken.
Wel kan je jezelf engageren als vrijwilliger voor andere diensten, zoals bij het vrijwilligersloket, de cultuurdienst, de mindermobielencentrale, enz.
Meer info? vrijwilliger@depinte.be – tel. 09 280 98 43

Woningen voor erkende vluchtelingen

Wie erkend is als vluchteling, moet op zoek naar een woonst. Dat blijkt vaak geen gemakkelijke opgave. Wil jij graag een woning verhuren voor sociale doeleinden, dan kan je daarvoor het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) contacteren. Sociale Verhuurkantoren (SVK) werken per regio. Voor De Pinte, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Gavere, Melle en Merelbeke, is dat het SVK Leie en Schelde.
Meer info? Dimitri Zenner, dimitri.zenner@svkleieenschelde.be – tel. 0479 64 71 64

Sociale dienst
OCMW De Pinte
Kasteellaan 41
9840 De Pinte
Wout Koeke
tel. 09 280 93 07
Openingsuren
Elke dag van 9 tot 12 uur, of volgens afspraak.

unhcr-logo-be-nl-kFahS1

sdg-kuPRk2
svk_leie_en_schelde_logo-MSjfE3