Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Kennismaking met De Pinte  /  Onthaal nieuwe inwoners

Onthaal nieuwe inwoners

Het lokaal bestuur organiseert op regelmatige basis onthaalmomenten voor haar nieuwe inwoners. Het laatste onthaalmoment vond plaats op zaterdag 12 oktober 2019. Nieuwe inwoners werden persoonlijk hiervoor uitgenodigd.
 
 

Zaterdag 12 oktober: een warm welkom voor onze nieuwe Pintenaars

 
onthaal oktober 2019 (1)
Op 12 oktober 2019 verzamelden onze nieuwe inwoners aan de achterzijde van kasteel Viteux om op een bijzondere manier kennis te maken met hun nieuwe woonplaats: gemeente De Pinte.
onthaal oktober 2019 (2)
Met vier huifkarren trokken we er samen met de nieuwe Pintenaars op uit.
onthaal oktober 2019 (5)
 
Route
Vanuit Kasteel Viteux vertrokken we richting Pintestraat langs ’t Pyntken naar de Bommelstraat om eerst halt te houden in het OCP (Ontmoetingscentrum Polderbos). Vervolgens via de Groenstraat naar het station waar de tweede stop gepland was. Tijdens de derde halte konden we genieten van het kasteelpark Scheldevelde. Na een woordje uitleg over het Parkbos en de Zeven Dreven maakten we kennis met het OCMW en het woonzorgcentrum. De huifkarrentocht werd afgesloten met een rondleiding en receptie in de bibliotheek, waar de leden van het lokaal bestuur de inwoners welkom heetten.
onthaal oktober 2019 (6)
 
Een boeiende tocht voor groot en klein
Tijdens de tocht genoten de nieuwkomers, zowel in als uit de kar, van historische verhalen over De Pinte, verteld door de man die helemaal thuis is in het Pintse erfgoed: Johan Van Twembeke van Heemkring Scheldeveld. Ondertussen konden de kinderen hun hartje ophalen aan de spelletjes die op elke stop voorzien waren.
 onthaal oktober 2019 (3)
 
Wij hopen dat onze nieuwe Pintenaars zich snel thuis voelen in De Pinte!
 
onthaal oktober 2019 (4)