Zoeken

Home  /  Leven  /  Ondernemen  /  Koop lokaal  /  Lokale markt

Lokale markt

Na lente- nu ook herfsteditie van de lokale markt


De eerste editie van de lokale markt in De Pinte vond onder een stralende voorjaarszon plaats op zaterdag 23 april 2022. Op het plein voor het gemeentehuis boden maar liefst twaalf standhouders die dag hun waren aan. Er was veel volk en ook de muzikale animatie werd gesmaakt. Niet slecht voor een eerste keer!

markt-(3)-pLqU11

Na het succes van de lente-editie, herneemt het lokaal bestuur De Pinte deze lokale promomarkt. Op zaterdag 22 oktober 2022 van 9 tot 13 uur kan je terug terecht op gemeenteplein voor een waaier aan lokaal en ambachtelijk geproduceerde producten. De Pinte kent een rijk aanbod aan artisanaal fruitsap, bier, chocolade, hoevevlees, ijs, kaas, groenten & fruit, mosterd, honing, mattentaarten en zoveel meer. Voldoende aanbod dus om uit te stallen tijdens deze herfsteditie.


Het lokaal bestuur wil met deze lokale markt niet enkel haar lokale economie in de verf zetten, maar ook inzetten op beleving in de dorpskern en haar ecologische voetafdruk helpen verkleinen. De producten zijn immers allemaal in de omgeving gekweekt of gemaakt.

Kom eens flaneren op deze gelegenheidsmarkt. Kom proeven, kopen en genieten van elkaar en van de herfstzon. Kom een drankje nuttigen aan de gelegenheidsbar terwijl je naar een streepje muziek luistert.
Iedereen is welkom! De toegang is gratis.

------
Het lokaal bestuur De Pinte zet volop in op lokale economie, hierbij begeleid door de provincie Oost-Vlaanderen. De LEM-raad is ondertussen uitgegroeid tot een enthousiaste ploeg van ondernemers. Samen zetten ze hun schouders onder het ondernemen en het lokaal kopen in De Pinte. Twee dagen voor de markt organiseert de LEM-raad trouwens haar tweede ondernemersevent. En nog tot 15 november loopt de gemeentelijke Koop Lokaal actie in De Pinte als onderdeel van de Fair Trade campagne.

Het ondernemersevent, de 9840-bon, de Koop Lokaal actie, het vaste aanspreekpunt op de gemeente (Antoon Naert), de actieve werking van de LEM-raad, de wegwijsbrief voor startende ondernemers en deze lokale markt zijn daar illustraties van.

Samen maken ze ondernemen in De Pinte sterker!


Meer informatie over de Lokale markt  kan je krijgen via:

Antoon Naert, 09 280 98 46 of via antoon.naert@depinte.be