Zoeken

Home  /  Leven  /  Ondernemen  /  Koop lokaal  /  Lokale markt

Lokale markt

Het weekend van de Pintse ondernemer komt eraan.  Maak kennis en win een prijs!

Op 23 en 24 april 2022 zetten het lokaal bestuur De Pinte en de LEM-raad de plaatselijke ondernemers volop in de schijnwerpers. Een twintigtal ondernemers  gunnen ons een blik achter de schermen in hun ateliers en brengen zelf hun uniek verhaal, verbonden aan een prijzenpot. 

Lokaal produceren en ondernemen in De Pinte wordt zo heel tastbaar voorgesteld, met een lokale markt en een te volgen winkelroute. Mede dankzij de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen. 

Lokale markt op zaterdag 23 april - 9 tot 12 uur

Aftrappen doen we op zaterdag 23 april 2022 van 9 tot 12 uur met de eerste lokale producentenmarkt voor het gemeentehuis in de dorpskern. Op deze eerste lokaalmarkt zullen producten te vinden zijn die lokaal en ambachtelijk geproduceerd werden. Het aanbod zal heel divers zijn. 

Het lokaal bestuur wil hiermee haar lokale economie in de verf zetten, maar ook onze ecologische voetafdruk helpen verkleinen. De producten zijn immers allemaal in de omgeving gekweekt of gemaakt. Dat is de voorwaarde om te kunnen deelnemen.

De Pinte kent een rijk aanbod aan artisanaal fruitsap, bier, wijn, chocolade, hoevevlees, ijs, kaas, groenten en fruit, mosterd, honing en mattentaarten. Maar ook aan handgemaakte juwelen, bewerkte houtproducten of keramiek. Voldoende aanbod dus om dit eens bijeen te zetten in de dorpskern. Er zullen een tiental standhouders zijn.

Kom eens flaneren op deze gelegenheidsmarkt. Kom proeven en genieten van de lentezon. Iedereen is welkom! De toegang is gratis. 

Bij succes zullen we dit in de toekomst zeker hernemen!

0001-S5P4E1

LEM Lenteactie 2022

Een werkgroep vanuit de LEM-raad heeft de koppen bij elkaar gestoken en een route uitgestippeld om de twintig deelnemende handelaars in hun zaak te kunnen bezoeken. Daar is heel het weekend tijd voor, ook op zondag. Je kan een kijkje nemen achter de schermen, hun verhaal oppikken, een rondleiding krijgen of muzikale animatie meemaken. Eveneens zal je hier en daar culinair verwend worden.

Ondertussen is het deelnameformulier al in de bus gevallen. Tien stempels van deelnemende zaken volstaan om kans te maken op een van de prijzen. Vergeet dus je stempel niet te vragen tijdens je bezoek. En een eerste stempel kan je al vergaren op de lokale markt.

Het lokaal bestuur De Pinte zet meer in op lokale economie, hierbij begeleid door de provincie Oost-Vlaanderen. En de LEM-raad is ondertussen uitgegroeid tot een enthousiaste ploeg van ondernemers. Samen zetten ze hun schouders onder het ondernemen en lokaal kopen in De Pinte. 

De Lenteactie, maar ook het ondernemersevent, de 9840-bon, de Koop Lokaal actie, het vaste aanspreekpunt op de gemeente (Antoon Naert), de actieve werking van de LEM-raad, de wegwijsbrief voor startende ondernemers en dit Lenteweekend zijn daar illustraties van. 

Samen maken ze ondernemen in De Pinte sterker!

Meer informatie over de Lokale markt en de LEM Lenteactie 2022 kan je krijgen via:

Antoon Naert, 09 280 98 46 of via antoon.naert@depinte.be