Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Zitdag invullen belastingaangifte maandag 5 juni

Zitdag invullen belastingaangifte maandag 5 juni

De Federale Overheidsdienst Financiën komt naar De Pinte voor de zitdag belastingen op maandag 5 juni 2023. Je krijgt er hulp bij het invullen van jouw belastingaangifte.
De zitdag vindt plaats van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis (Koning Albertlaan 1, De Pinte). Maak hiervoor een afspraak op het nummer 09 280 80 92. Er is een lift ter beschikking.


Goed om weten: 

  • Net zoals vorig jaar wordt er enkel op afspraak gewerkt! De plaatsen zijn beperkt. Wie geen afspraak heeft, zal niet geholpen worden. Om een afspraak te maken kan je terecht op het nummer 09 280 80 92
  • Eén afspraak voor één aangifte. Dus wil men ook een aangifte laten invullen voor een familielid, dan moet men meerdere afspraken maken.
  • Voor elke in te vullen aangifte moet de identiteitskaart meegebracht worden van de titularis van de aangifte (voor echtparen of wettelijk samenwonenden volstaat één identiteitskaart).
  • Er wordt enkel hulp geboden voor het invullen van de aangiften. Er wordt geen extra advies, geen vergelijkingen met andere aanslagjaren, geen simulaties … gemaakt.
  • Er worden enkel aangiften voor particulieren ingevuld. Aangiften van zelfstandigen worden niet ingevuld.
  • De aangifte kan ook ingevuld worden als men de aangifte (bruine envelop) nog niet ontvangen heeft. Men hoeft zijn aangifte dus niet af te wachten.
  • Wie een ‘voorstel van vereenvoudigde aangifte’ (witte envelop) heeft ontvangen hoeft niets te doen, tenzij men niet akkoord is met de gegevens die erin vermeld zijn.
  • Iedereen kan ook zelf zijn aangifte invullen via www.taxonweb.be. Bijna alle gegevens zijn al vooraf ingevuld, wat het gebruik heel eenvoudig maakt. Een eID-kaartlezer of de smartphone-app ‘itsme’ zijn vereist om zich aan te melden.

Heb je een vraag over jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  •  Raadpleeg de website van de FOD Financiën
  •  Bel naar het nummer dat op jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte staat of naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Past de zitdag op 5 juni niet, maar wil je jouw aangifte toch laten invullen door de experts van de FOD Financiën?
Dat kan enkel op afspraak. Bel naar het nummer dat op de envelop van jouw aangifte staat (bruine envelop).
Je hoeft je niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen met jou jouw aangifte in te vullen per telefoon.