Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Zitdag belastingen: donderdag 23 mei

Zitdag belastingen: donderdag 23 mei

Hulp nodig bij het invullen van jouw belastingaangifte? 

Kom dan naar de zitdag van de belastingen op donderdag 23 mei 2024. Medewerkers van de FOD Financiën zijn die dag aanwezig van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Koning Albertlaan 1, De Pinte.

Net zoals vorig jaar wordt er enkel op afspraak gewerkt. Om een afspraak te maken kan je tot 17 mei 2024 terecht op het nummer 09 280 80 92. Per aangifte moet je een afspraak maken. Geef dit door als je belt. En houd je rijksregisternummer bij de hand want dit wordt gevraagd bij het maken van een afspraak. 

De hulp op de zitdag is enkel voorzien voor particulieren die hun aangifte niet zelf kunnen invullen en hiervoor een beroep willen doen op de medewerkers van de FOD Financiën. Aangiften van zelfstandigen worden niet ingevuld. 

Het nakijken of verbeteren van een voorstel van vereenvoudigde aangifte, het beantwoorden van vragen over een vereenvoudigde aangifte of het beantwoorden van fiscale vragen in het algemeen maakt uitdrukkelijk niet het voorwerp uit van de zitdag. Hiervoor kan je terecht op het nummer 02 572 57 57.

Vergeet niet om op de zitdag jouw identiteitskaart mee te brengen en alle relevante documenten. Je kan natuurlijk ook zelf je aangifte invullen via www.taxonweb.be. Bijna alle gegevens zijn al vooraf ingevuld wat het gebruik heel eenvoudig maakt. Een eID kaartlezer of de smartphone-app ‘itsme’ is vereist om zich aan te melden