Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Vrijwilligers gezocht 1000 km van Kom op tegen kanker 21 mei

Vrijwilligers gezocht 1000 km van Kom op tegen kanker 21 mei

Zondag 21 mei 2023: De Pinte is trotse middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker


Jaarlijks rijden duizenden fietsers tijdens het Hemelvaartsweekend vier dagen door Vlaanderen ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. De 1 000 km wordt onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen.

In die middagstad kunnen de deelnemers samen met hun honderden supporters, familie, vrienden en begeleiders even pauzeren en iets eten en drinken. De middagstad vergast hen op een warm welkom met tal van randactiviteiten.

Na een doortocht in 2019 werd De Pinte dit jaar verkozen tot gaststad waardoor onze gemeente op zondag 21 mei vele duizenden fietsers zal verwelkomen in de gemeente.

Aan het gebeuren zal er een 3-daags dorpsfeest gelinkt worden, dat wordt opgeluisterd door vele randactiviteiten. Een waar volksfeest dat zal plaatsvinden op en rond sportpark Moerkensheide.

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers zijn even onmisbaar als de fietser zelf. Wij zijn dan ook de week vooraf en nadien op zoek naar vrijwilligers om alles op te zetten, af te breken en de dag zelf te ondersteunen. Tenten plaatsen, drankstanden installeren, registreren van fietsers, de bagagestand bewaken, de catering bemannen, drank uitdelen, de eetzaal voorbereiden en opruimen … Het zijn slechts enkele van de vele taken waarmee vrijwilligers een steentje kunnen bijdragen. Want door te helpen op het evenement zorgen zij er mee voor dat er zoveel mogelijk geld naar kankeronderzoek gaat.

Opbouw: week 15 mei,

middagstad 21 mei,

afbraak week 22 mei

Voor meer informatie of om je te melden als vrijwilliger kan je terecht op https://www.komopdepinte.be/


Wie wil helpen op de dag zelf, kan zich registreren via www.de1000km.be (kies "Help als vrijwilliger" en daarna "Vrijwilliger worden in De Pinte").


Wat extra info:
  • Het MJR-team uit De Pinte werd opgestart door Erik Van de Velde ter ere van zijn ouders die beiden streden tegen kanker.
  • Deze editie neemt MJR De Pinte voor de tiende keer deel. Over die tien jaren heen hebben ze al 477 000 euro opgehaald voor Kom op tegen Kanker.
  • Dit jaar neemt MJR De Pinte deel met veertien ploegen. Zo zullen ze dit jaar samen 77 000 euro startgeld inzamelen, het volledige bedrag gaat integraal naar onderzoek tegen kanker.

Organisatoren: MJR De Pinte, Lokaal Bestuur De Pinte, De Pinte Leeft, …
kaart-kotk-TufCB1

afbeelding1-2uWj52
logo-kotk-vJcjA1