Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Tijdelijke aanvraagstop renovatie- en energiepremies

Tijdelijke aanvraagstop renovatiepremie en energiepremies in aanloop naar Mijn VerbouwPremie

Nog tot en met 30 juni 2022 kan je de renovatiepremie en verschillende energiepremies van Fluvius aanvragen volgens de huidige voorwaarden. Deze premies worden samengebracht in Mijn VerbouwPremie. Hierdoor kan je tussen 1 juli en 1 oktober 2022 geen aanvraag indienen. Vanaf 1 oktober 2022 kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie via het online loket aanvragen.

Het huidige premieloket van Fluvius- zowel digitaal als op papier- zal vanaf 1 juli 2022 sluiten voor de volgende premieaanvragen:

  • Premie dakisolatie
  • Premie muurisolatie
  • Premie vloerisolatie
  • Premie hoogrendementsglas
  • Premie warmtepomp (behalve hybride warmtepomp)
  • Premie zonneboiler
  • Premie warmtepompboiler

Andere premies kan je na 1 juli 2022 nog steeds bij Fluvius aanvragen. De energiepremie van Fluvius voor een condensatieketel voor beschermde afnemers verdwijnt helemaal op 1 juli 2022.

Ook het premieloket van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen sluit op 1 juli 2022, behalve voor condensatieketels op gas voor eigenaar-bewoners met een laag inkomen en voor verhuurders via een sociaal verhuurkantoor.

Oud of nieuw premiesysteem?

Wens je nog een premie aan te vragen aan de huidige voorwaarden bij Fluvius en/of de renovatiepremie, doe dit dan zo snel mogelijk. Na 30 juni 2022 is dit niet meer mogelijk. In veel gevallen kan het echter interessanter zijn om te wachten met een premieaanvraag op de opening van het nieuwe digitale aanvraagloket van Mijn VerbouwPremie op 1 oktober 2022. Zeker voor eigenaar-bewoners met een laag of gemiddeld inkomen, die momenteel in aanmerking komen voor de renovatiepremie, kan dit een hogere premie opleveren Je hoeft niet te wachten met uitvoering van de werken om in aanmerking te komen voor Mijn VerbouwPremie.

Geen dubbele premie voor dezelfde werken

Heb je voor 1 juli 2022 de renovatiepremie en/of een premie aan bij Fluvius, dan kunt u voor dezelfde werken Mijn VerbouwPremie niet meer aanvragen. Indien je toch al een isolatie- of glaspremie bij Fluvius hebt aangevraagd voor 1 juli 2022, kan je binnen Mijn VerbouwPremie nog wel een premie aanvragen voor andere werken zoals een nieuw dak, nieuwe ramen of nieuwe gevelbekleding.

Meer weten over Mijn verbouwPremie?

Bezoek www.mijnverbouwpremie.be voor meer informatie en alle voorwaarden.

Wil je advies over jouw situatie? Dan kan je terecht bij Wonen Leie & Schelde in het gemeentelijk woon-en energieloket.