Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Strijd mee tegen menstruatie-armoede

Strijd mee tegen menstruatie-armoede

Menstruatie-armoede?

In België leven 1 op 7 mensen in armoede. Voor veel meisjes en vrouwen is dit de dagelijkse realiteit. Wat weinig mensen weten, is dat zij door hun beperkt budget niet altijd maandverband of tampons kunnen kopen. Dat heeft grote gevolgen en vormt een extra drempel voor school, werk, vrije tijd en sociale contacten. Dit hardnekkig en vaak onzichtbaar fenomeen noemen we menstruatie-armoede.

Pakweg de helft van de wereldbevolking menstrueert gedurende een bepaalde periode van het leven. En toch blijft menstruatie een taboe. Dat heeft serieuze gevolgen, want het taboe rond menstruatie en het gebrek aan financiële middelen zorgen ook voor schaamte. Menstruerende personen verbergen dit zoveel mogelijk. En zo leidt menstruatie-armoede tot (verdere) uitsluiting van de samenleving.

Jij kan helpen!

In maart en april kan je individueel verpakt maandverband en tampons doneren in de menstruatiezuil aan de ingang van het OCP (Ontmoetingscentrum Polderbos, Polderbos 20, De Pinte). We bezorgen ze daarna aan kansarme gezinnen in De Pinte die deze producten goed kunnen gebruiken. Deze actie is een initiatief van Rebelle vzw in samenwerking met het lokaal bestuur.