Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Start donkere dagen campagne

Start donkere dagen campagne

afbeelding1-l5Vds1

Op maandag 17 oktober start de politie van Schelde-Leie naar jaarlijkse gewoonte met haar Donkere Dagen Campagne. Tot eind februari zijn we nog meer in het straatbeeld zichtbaar en trachten we inbrekers te ontmoedigen en - in het beste geval - te onderscheppen. Want, elk jaar zien we in de donkerste maanden een stijging in het aantal inbraken. Daarnaast sluiten we ons aan bij de nationale actieweek BeSafe@Home (voorheen '1dagniet') en zetten we graag onze diefstalpreventieadvies in de kijker.

Wat doet de politie?

Concreet zetten we tot eind februari extra controleposten op, op verschillende momenten én locaties. Hierbij gaat onze bijzondere aandacht uit naar verdachte voertuigen en inzittenden. Wanneer nodig, worden ze door onze politiemensen grondig gecontroleerd. Deze extra controleacties zijn een aanvulling op onze gebruikelijke controleacties en onze deelname aan de anti-inbrakenacties binnen het arrondissement.

Wat kunnen we samen doen?

  • Maak vandaag nog een afspraak voor gratis nazicht van uw woning bij politie Schelde-Leie. Met deze dienst word je geadviseerd rond de mogelijke maatregelen om jouw woning tegen inbraken te beveiligen en eventuele schade te beperken.
  • Trek je er tijdens de herfst- of kerstvakantie op uit? Vraag dan gratis woningtoezicht aan. Onze politieploegen komen dan regelmatig een kijkje nemen tijdens jouw afwezigheid. Een aanvraag voor woningtoezicht kan je online indienen of schriftelijk in één van onze commissariaten.
  • Sluit je aan bij één van de BIN"s in onze zone. Deze Buurtinformatienetwerken worden voornamelijk opgestart bij het opmerken van verdachte handelingen. Alle BIN-leden worden dan geïnformeerd en verwittigd om waakzaam te zijn.

Wat kan jij doen?

  • Laat geen ladders of klein gereedschap in de tuin slingeren. Berg ze veilig en slotvast op.
  • Berg ook de tuinmeubelen op. Inbrekers kunnen makkelijker op de eerste verdieping geraken door ze op te stapelen.
  • Sluit alle ramen volledig. Ramen op kiepstand of vliegenramen zijn kinderspel voor inbrekers.
  • Laat lampen branden met een timer zodat de woning bij het vallen van de avond een bewoonde indruk geeft.
  • Wees je ervan bewust dat ook criminelen online berichten kunnen meelezen! Maak dus geen melding op sociale media dat je op vakantie bent en tot wanneer.

Een verdacht persoon of voertuig? Bel onmiddellijk 101!

Het beste wapen tegen inbraken is sociale controle. Voel je dus aan dat er iets niet klopt? Of zie je iemand die niet in jouw straat hoort te zijn? Aarzel niet en bel het noodnummer 101! Het noodnummer staat rechtstreeks in contact met onze ploegen op het terrein. Het is de snelste weg om verdachte personen of voertuigen te controleren. Drempelvrees is helemaal niet nodig, wij zijn blij met alle hulp!

Met deze info kan je de politie al een heel eind op weg helpen