Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Mobiel energiehuis komt naar De Pinte

Mobiel energiehuis komt naar De Pinte

Lokaal bestuur De Pinte organiseert samen met Energiehuis Veneco een project om duurzame renovatie van woningen aan te moedigen. Het project zal binnen een wijk met groot renovatiepotentieel zoveel mogelijk bewoners activeren en ontzorgen. Een woning die onvoldoende is geïsoleerd, verliest immers veel warmte langs het dak, muren en/of ramen. Dit energieverlies kost veel geld.

Je woning isoleren, betekent investeren in de toekomst en besparen op je energiefactuur. Bovendien help je actief mee aan een beter klimaat.

In samenwerking met Energiehuis Veneco wordt een mobiel Energiehuis op pad gestuurd waarin bewoners van de straten Bommelstraat, Pintestraat, Nazarethstraat, Spechtenpark, Lijsterstraat, Merelstraat en Mussenstraat terecht kunnen met hun vragen.

De mobiel staat van 7 november tot 18 november 2022 opgesteld ter hoogte van het Ontmoetingscentrum Polderbos.

Van de geselecteerde woningen werden thermografische voorgevelscans gemaakt om eventuele warmteverliezen zichtbaar te maken.
Deze scan is beschikbaar in het mobiel Energiehuis waar de bewoner, na afspraak, gratis en vrijblijvend advies ontvangt van de renovatiecoach. Dit kan gaan over concrete renovatiemaatregelen, renovatiepremies en -leningen, afgestemd op de wensen, noden en mogelijkheden van de bewoner. 

Een afspraak maak je via de informatie op de bewonersbrief of via www.veneco.be/mobielenergiehuis.


Woon je buiten de wijk? Profiteer mee van het groepsaanbod renovatie!

Meld je aan voor een gratis en vrijblijvende offerte voor volgende ingrepen: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, zonnepanelen, warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler en duurzaam ventilatiesysteem. Check veneco.be/groepsaanbod.Het gehele project wordt mogelijk gemaakt door lokaal bestuur De Pinte in samenwerking met Energiehuis Veneco, met de steun van het Vlaams Energie en Klimaatagentschap.