Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Lokaal bestuur De Pinte opent onthaal

Lokaal bestuur De Pinte opent onthaal

Welkom aan het onthaal!

Door corona werken de diensten Burgerzaken en Bouwen al een tijdje op afspraak. En dat is zowel voor onze burgers als voor onze medewerkers een stap vooruit. De dossiers en dienstverlening kunnen beter en sneller voorbereid worden en wie met een afspraak naar het gemeentehuis komt, weet dat er iemand klaar staat om te helpen.  

We blijven dus volop inzetten op 'werken op afspraak'. We blijven deze manier van werken verder ontwikkelen en voorzien daarom een 'onthaal' in het gemeentehuis. 

Op die manier blijven we maximaal bereikbaar voor jouw vragen: telefonisch, via e-mail, op afspraak en nu ook via de onthaalmedewerker.   


Inzet vrijwilligers

We kunnen een beroep doen op meer dan tien vrijwilligers om het onthaal te bemannen. Sinds 31 januari 2022 helpen de onthaalmedewerkers je verder. Het gemeentehuis  is open zijn van 8.30 tot 12 uur en sinds de krokusvakantie ook in de namiddag van 13.30 tot 16 uur, van maandag tot en met vrijdag (met uitzondering van vrijdagnamiddag). Niet tijdens schoolvakanties. Vanaf 2 mei 2022 zorgen de onthaalmedewerkers ook voor het telefonisch onthaal in de namiddag (telefonische permanentie door de diensten zelf op weekdagen in de voormiddag).


Waarmee helpen onze onthaalmedewerkers?

  • Bezoekers onthalen en wegwijsinfo geven.
  • Voor bezoekers met een afspraak: laten weten aan de betrokken medewerker dat zijn afspraak er is (telefonisch aanmelden). Je wordt als bezoeker dan opgehaald in de wachtzaal (naast het onthaal).
  • Afspraken maken
  • Snelloket (meegeven toeristische folder, Ophaalkalender, sticker 'geen reclamedrukwerk' ...).


De nieuwe openingsuren gelden voor het gemeentehuis (gebouw zelf). 


Wil je langs gaan bij de diensten, maak dan eerst een afspraak. 

Een afspraak maken voor de dienst Burgerzaken kan via www.depinte.be/afspraakburgerzaken, voor de dienst Bouwen kan dit via bouwen@depinte.be. Klik hier voor de openingsuren en contactgegevens van de andere diensten.