Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Infosessie online fraude

Infosessie online fraude

Laat je geen ha(c)k zetten: infosessie online fraude 28 november & 4 december

Bijna wekelijks worden onze inwoners het slachtoffer van online oplichting zoals phishing, hulpvraagfraude, vriendschapsfraude,… Preventie is daarbij ons belangrijkste wapen. Daarom organiseert de politie van Schelde-Leie voor haar inwoners twee infosessies: op dinsdag 28 november en maandag 4 december.

Voormalig cybercrimerechercheur Mathieu Verschraege illustreert aan de hand van waargebeurde verhalen hoe je de meest courante fenomenen kan herkennen. Op het einde van de avond ga je naar huis met een antwoord op je vragen en eenvoudige tips en tricks.

Deze infosessie online fraude is voor de inwoners van De Pinte, Gavere, Nazareth en Sint-Martens-Latem en is geschikt voor alle leeftijden. Wil je dit zeker niet missen, schrijf tijdig in via onderstaande link, want per sessie kunnen er maximum 160 mensen deelnemen.

Waar en wanneer?

De infosessies starten om 19.30 uur (geschat einde: 21.30 uur). Maak je keuze voor één van deze sessies en schrijf je in via onderstaande link.

Waarom deze infosessie?

Eind 2022 noteerden we 271 aangiftes van internetcriminaliteit in onze politiezone voor een totaalbedrag van bijna 765.000 euro. Dit is minder dan het jaar voordien, maar toch blijft het van belang om mensen te informeren en sensibiliseren. Preventie maakt immers hét verschil.

Wat kan je zelf doen?

In tussentijd nog deze gouden tip: installeer de app van safeonweb op je smartphone. Van een nieuwe phishingdreiging krijg je automatisch een nieuwsberichtje op je scherm.

Schijf je nu in voor één van de infosessies online fraude.

visual-roadshow-2023-v2_def-XqGNK1