Zoeken in De Pinte.be

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Info faillissement Vlaamse Energieleverancier

Info faillissement Vlaamse Energieleverancier

Lokaal bestuur De Pinte ondersteunt klanten van Vlaamse Energieleverancier

De Vlaamse Energieleverancier heeft zijn faillissement aangevraagd. De energiemaatschappij was vorig jaar nog de winnaar van de veiling van de groepsaankoop van Provincie Oost-Vlaanderen. Via deze groepsaankoop sloten heel wat particulieren aan bij de Vlaamse Energieleverancier voor een gascontract of gemengd energiecontract. Voor hen en voor de andere gedupeerden organiseert Wonen Leie & Schelde nu online infosessies en extra zitdagen.
Niemand zal zonder gas of elektriciteit komen te zitten. Alle klanten van de failliete maatschappij worden vanaf middernacht overgeschakeld naar noodleverancier Fluvius. Aangezien Fluvius netbeheerder is en geen commerciële energiemaatschappij, moeten alle gedupeerden dus op korte termijn de overstap maken naar een commerciële speler.

Wonen Leie en Schelde helpt particulieren het juiste contract te kiezen.

De interlokale vereniging roept iedereen op om snel een nieuw contract af te sluiten en de V-test hierbij als hulpmiddel te gebruiken. De test toont in enkele stappen aan welke leverancier het voordeligst is, afhankelijk van de situatie van de klant.

Online infosessies

Tijdens twee online infosessie wordt getoond hoe de V-test precies werkt. Wie wil, kan de infosessie meevolgen. Dat kan op donderdag 9 december om 19.30 uur of op maandag 13 december om 13 uur via deze link

online sessie v-test

Extra zitdagen

Wonen Leie & Schelde schrijft op korte termijn ook een groot aantal mensen aan. In die brief staan een aantal extra momenten waarop mensen een afspraak kunnen maken om samen het energiecontract te bekijken.  Zo wil men ook de minder digitaal vaardige mensen hulp bieden bij de overstap naar een andere leverancier. 
Provincie Oost-Vlaanderen zoekt inmiddels naar een structurele oplossing voor alle deelnemers aan de groepsaankoop. Zo wordt onder meer onderzocht of de toekenning van de groepsaankoop waarvan de inschrijving onlangs is gestart vervroegd kan worden.

Voor De Pinte gaat de extra zitdag door op woensdag 22 december. Gezien de coronamaatregelen verloopt dit op enkel op afspraak.  Iedereen met vragen kan terecht bij Wonen Leie & Schelde op 09 210 71 50.

websie-energie--4Q6hr1
WONEN LEIE & SCHELDE | Interlokale vereniging met werkgebied De Pinte, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth & Sint-Martens-Latem

Bezoekadres: administratief centrum Merelbeke
Poelstraat 37  9820 Merelbeke
Briefwisseling: gemeentehuis Merelbeke| Hundelgemsesteenweg 353 | 9820 Merelbeke
Tel. 09 210 71 50
Je kan bij ons digitaal, telefonisch en op zitdagen terecht met je vragen wonen, energie, (ver)huren, premies,....
@WonenLeieSchelde  (website in opbouw)

Zitdagen
Merelbeke: Sociaal Huis op maandagvoormiddag en donderdagnamiddag op afspraak
Nazareth: Sociaal Huis op dinsdagvoormiddag op afspraak
Melle: OCMW op woensdagvoormiddag op afspraak
De Pinte: Gemeentehuis op woensdagnamiddag op afspraak
Gavere: Gemeentehuis op donderdagvoormiddag op afspraak
Sint-Martens-Latem: Sociaal Huis op vrijdagvoormiddag op afspraak