Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Erfgoedwandelingen

Erfgoedwandelingen

De Pinte schenkt extra aandacht aan groen erfgoed


Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 gaat telkens om 14 uur een erfgoedwandeling ter gelegenheid van de Open Monumentendag 2022 van start aan de kerk van Zevergem. 

Op Open Monumentendag laten we ons licht schijnen op de bijzondere landschapsvorming van Zevergem. Tijdens een gegidste wandeling ontdek je onder meer hoe de steenbakkerijen het landschap hebben gevormd, kom je meer te weten over de unieke kerklindes, de Scheldemeersen en nog veel meer.
Vertrekkend vanuit de geschiedenis van het dorp ontdekken we samen de groene relicten die door de menselijke activiteit zijn achtergelaten in het landschap. Stap voor stap maken we kennis met historische bomen, reliëfveranderingen, oude Scheldearmen en nog veel meer groen erfgoed.

Voor zij die er niet bij kunnen zijn maakte de dienst Vrije Tijd een brochure die de geïnteresseerde niet alleen gidst doorheen de wandeling, maar er ook een pak achtergrondinformatie aan toevoegt. Hiervoor werden specialisten Johan Van Twembeke en Paul Van Bremt aangesproken. De papieren brochure van 24 pagina’s kan je gratis krijgen bij de dienst Vrije Tijd (Polderbos 20) vanaf maandag 12 september 2022, of klik hier voor de digitale brochure.