Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Bommelstraat - nutswerken

Bommelstraat - nutswerken

In het kader van de wegenwerken in de Bommelstraat, starten de nutsmaatschappijen met voorbereidende werken in de loop van mei. Om de platanen te beschermen, werden deze alvast ingepakt door onze boomverzorger. Ook de manier van werken wordt aangepast om de bomen niet te beschadigen.

De werken zijn opgedeeld in drie fases. De werken starten op 6 mei en duren tot eind mei. Fietsers en voetgangers hebben steeds in beide richtingen doorgang, voor het gemotoriseerd verkeer worden er omleidingen voorzien:

Fase 1 – Pintestraat
In deze fase wordt er gewerkt in de Pintestraat, tussen Lijsterstraat en Bommelstraat. Er is éénrichtingsverkeer mogelijk richting het centrum. Er wordt een omleiding voorzien richting de Nieuwstraat via de Zwaluwlaan en de Leeuwerikstraat. Deze fase zal een 3-tal dagen duren.

Fase 2 – Bommelstraat (Pintestraat – Polderbos)
In deze fase wordt er gewerkt tussen de Pintestraat en het Polderbos. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer via Polderbos – Groenstraat – Pintestraat. Deze fase zal een 10-tal dagen duren.

Fase 3 – Bommelstraat (Polderbos – spoorweg)

In deze fase wordt er gewerkt tussen de spoorweg en het Polderbos. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer via Pintestraat – Leeuwerikstraat – Zwaluwlaan. Het Spechtenpark is wel bereikbaar. Deze fase zal een tiental dagen duren.

Visuele plannen van deze fasering vindt u hier. Meer informatie over de werken in de Bommelstraat vindt u op www.depinte.be/bommelstraat.