Zoeken

Home  /  Wonen  /  Natuur  /  Natuurbeleefpad ‘De Magische Meersen’

Natuurbeleefpad ‘De Magische Meersen’

IMG_8489 resizeGroene ruimte is voor veel kinderen en jongeren dé plek bij uitstek om avontuurlijk te spelen.

De natuur zet aan tot onderzoeken en oprapen, luisteren en vertellen, ruiken, voelen ... Kinderen hebben de natuur nodig voor een goede ontwikkeling van hun zintuigen en dus ook om beter te kunnen leren en hun creativiteit te ontwikkelen.

De verschillende speelelementen linken naar de natuur of de geschiedenis van het gebied. Ze nodigen de jeugd uit tot avontuurlijk spelen, onderzoeken en oprapen, luisteren en vertellen, ruiken en voelen.

De hoofddoelstelling van het natuurbeleefpad is de zintuigen van de kinderen te prikkelen en ze te laten nadenken over de natuur.

Onderweg op het natuurbeleefpad kom je een aantal speelelementen tegen met een link naar de natuur of de geschiedenis van het gebied.

Praktisch
  • De wandeling start aan het Warandestraatje in Zevergem.
  • Je voorziet het best een paar laarzen, want een deel van het pad is bijna gans het jaar door minder goed begaanbaar.

Wandelplan gratis beschikbaar

Het wandelplan met meer informatie over het wandelpad en de omgeving kan afgehaald worden bij de duurzaamheidsambtenaar in het gemeentehuis (bereikbaar tijdens de openingsuren via de ingang onder de rode luifel aan de Baron de Gieylaan), het Ontmoetingscentrum Polderbos (Polderbos 20, De Pinte) en in café 't Boldershof (Dorp 7, Zevergem).

U kunt het wandelplan ook downloaden.

IMG_8520 resize IMG_8542 resize
Europa Vlaanderen

Europees Landbouwfonds investeert in zijn platteland

Logo Leader Logo_OVL