Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Sport  /  Sportaanbod  /  Mountainbike

Mountainbike

Mountainbikenetwerk Leiestreek

 Een project van de provinciale sportdienst, Bloso, in samenwerking met de gemeentes

In Vlaanderen zijn er al talrijke mountainbikeroutes aangelegd. Een volgende stap is om zoveel mogelijk van deze routes met elkaar te verbinden zodat er een groot netwerk ontstaat voor de mountainbiker.
Momenteel zijn er drie mountainbikenetwerken ontwikkeld in Oost-Vlaanderen. Dit jaar staat de realisatie van een netwerk in de Leiestreek op het programma. Het is de bedoeling om binnen de Burensportdienst Leiestreek, een samenwerkingsverband tussen acht sportdiensten, met bestaande routes verbindingen te maken tussen buurgemeentes. Momenteel hebben enkel Gavere en Nazareth een piste. De bestaande routes van Gavere en Nazareth zijn te vinden op www.vlaamsemountainbikeroutes.be.

Aan De Pinte werd gevraagd om via de kortst mogelijke weg vanuit het OCP de verbinding te maken met de Pelgrimroute van Nazareth aan de Deurlestraat.
Ook de verbindingslus die van Zwijnaarde over grondgebied De Pinte - Zevergem met de Pelgrimroute verbinding maakt in de Scheldemeersen werd grondig uitgestippeld. Een overzichtsbord van het volledige netwerk is te vinden naast de fietsenstalling op de parking van het OCP. Kom gerust een kijkje nemen!

Elke gemeente heeft een of meerdere peters die de eigen routes controleren. Ook andere gebruikers kunnen meldingen maken via sportdienst@depinte.be
Het is alvast de moeite waard om uw mountainbike van onder het stof te halen en deze mooie routes te verkennen. Vergeet uw helm niet!

Er worden netwerkkaarten te koop aangeboden in het OCP tegen 5 euro.