Zoeken

Home  /  Wonen  /  Milieu  /  Klimaat De Pinte

Klimaat De Pinte

De Pinte zoekt klimaatambassadeurs

Ben jij bekommerd om het klimaat? Maak jij je zorgen over de stijgende energieprijzen? Wil jij een mooie toekomst voor jouw kinderen?

Maar bovenal wil je mee zoeken naar oplossingen en de mensen in jouw omgeving helpen om hun gedrag te veranderen en zo klimaatbewuster te gaan leven?

Dan ben jij de persoon die we zoeken! De gemeente De Pinte zoekt klimaatambassadeurs die mee willen helpen het klimaatbeleid van de gemeente te ondersteunen en de klimaatplannen duidelijk te maken aan de brede bevolking.

Iedereen is welkom om klimaatambassadeur te worden. Het helpt natuurlijk als je gebeten bent door bijvoorbeeld duurzaam renoveren, jouw ervaring en de voordelen wil delen van de zonnepanelen op jouw dak, doe je zelf al aan autodelen, …

Misschien heb je nog weinig ervaring met bovengenoemde zaken, maar wil je graag je schouders onder dit project zetten. Ook dan ben je altijd meer dan welkom!

De gemeente voorziet, in samenwerking met Klimaatcontact vzw, de nodige informatie, begeleiding en ondersteuning om van jou een top klimaatambassadeur te maken.


Workshopreeks KlimaatContact

De eerste workshopreeks is ondertussen reeds volzet. Dankzij de hulp van nog twee gemotiveerde coaches, Hilde en Katrien, kan De Pinte een parallelle, tweede workshopreeks aanbieden. 

De zesdelige reeks wordt gegeven in De Pinte. De exacte locatie wordt nog meegedeeld aan de deelnemers. We spreken tweewekelijks af, op dinsdagavond van 19.30 tot 22 uur. De groep wordt bewust klein gehouden, met een maximum van 10 deelnemers.


In elke workshop behandelen we een ander thema:

Dinsdag 25 april 2023 – “Jij & klimaatverandering”

Dinsdag 9 mei 2023 – “Wonen & energie”

Dinsdag 23 mei 2023 – “Reizen & transport”

Dinsdag 6 juni 2023 – “Voeding & water”

Dinsdag 20 juni 2023 – “Consumeren”

Dinsdag 4 juli – “Klimaatgesprekken voeren”

Je ontvangt het hand- en werkboek "Morgen begint nu". 

Na het volgen van de volledige reeks kan je het inschrijvingsgeld (voor inwoners van De Pinte) terugvorderen door het bewijs van betaling door te sturen naar milieudienst@depinte.be. (let op: Heb je de volledige reeks niet gevolgd? Dan maak je geen kans op een terugbetaling.)

inschrijven klimaatworkshops


Een stapje verder en klimaatcoach worden?

Wil je meteen nog een stapje verder gaan en de opleiding volgen tot klimaatcoach om zelf klimaatambassadeurs op te leiden, dat kan ook!

Deze opleiding voorzien we op 3, 4 en 11 juni. Hou deze data alvast vrij, meer informatie volgt.

Inschrijven klimaatcoach

Na het volgen van de volledige reeks kan je het inschrijvingsgeld (voor inwoners van De Pinte) terugvorderen door het bewijs van betaling door te sturen naar milieudienst@depinte.be. (let op: Heb je de volledige reeks niet gevolgd? Maak je geen kans op een terugbetaling)

spel-aVUqQ1


Bijkomende informatie

 Milieudienst De Pinte
 Koning Albertlaan 1, 9840 De Pinte
 tel. 09 280 80 24
milieudienst@depinte.be