Zoeken

Home  /  Wonen  /  Milieu  /  Week van duurzame gemeente  /  SDG Bingo

SDG Bingo

Doe mee aan SDG-bingo en wordt een held van hier!

Wil je nog een held van hier worden? Dat kan door mee te doen aan onze SDG-bingo.

Op het onderstaande formulier vind je 10 opdrachten gelinkt aan een aantal SDG's. Deze zijn ruim genomen zodat je hier zelf een invulling kan aan geven. Hieronder vind je per opdracht een aantal voorbeelden zodat jullie een idee krijgen van wat je kan doen om de opdrachten te vervullen. We zijn ook altijd bereikbaar voor vragen!

Ps: (Alle kleine inspanning worden beloond want alle kleine beetjes helpen! :) )

Heb je alle opdrachten tot een volbracht? Stuur ons de bewijzen (foto of omschrijving) door via  het onderstaande invulformulier of via het formulier uit de infokrant. 

Deze SDG-bingo loopt van maandag 30/08 tem zondag 12/09. Na afloop evalueren we de binnengebrachte formulieren en nodigen we de helden van hier graag uit op onze helden-receptie op zaterdag 18 september om 17u. Je wordt deze avond in de bloemetjes gezet! Hou alvast deze datum vrij! 

SDG-bingo indienen


sdg-bingo-k1V341

Tips om de 10 opdrachten te vervullen

koop-ft---sdg-bingo-MGZqZ2

Kijk op de verpakking of het FT-logo er op staat en dan kopen maar :)  Op onze website kan je een overzicht van onze FT-partners. www.depinte.be/eerlijkehandel

ecologische-producten-EiFoD1

Probeer eens een ecologisch afbreekbaar product en ontdek dat deze ook het gewenste resultaat geven. Bovendien zijn ze nog een goed voor het milieu! https://suusmaaktschoon.nl/deze-schoonmaakmiddelen-zijn-biologisch-afbreekbaar/

meer-groenten---minder-vlees-AzSnn2

Al eens een vleesvervanger geprobeerd? Al gedacht om je vlees te laten vallen en je bord enkel met groenten te vullen? Probeer het eens! Misschien kan je het vast in je eetpatroon invoegen.

of doe mee aan onze kookactiviteit 'kook FT op wereldveggiedag' Alle info via www.depinte.be/kookfairtrade

Genoeg mogelijkheden om deze opdracht te vervullen!

verruim-wereldbeeld-1abep3

Dit lijkt een moeilijk te halen opdracht maar niets is minder waar. In de boek zijn er heel wat boekjes rond de verschillende culturen. Ook op kinderniveau. Onze collega"s van de Bib helpen je graag verder. 

Op deze website  vind je ook verschillende tips.

wees-zuinig-water-Nhm574

Zet je kraan af tijdens het inzepen, neem een halve emmer bij het schoonmaken (je zal zien dat je vaak niet meer water nodig hebt),... lees nog meer tips via https://www.vmm.be/water/waterbesparing

example

Waren je ogen groter dan je maag op restaurant? Vraag de overschot mee naar huis. Dan kan je de volgende dag nog eens nagenieten. Lees nog meer tips op de website van velt

hou-de-natuur-proper-mMC6p1

Ga je regelmatig lopen of wandelen? Zie je ook zwerfvuil langs de baan? help ons de gemeente proper te houden door zwerfvuil te rapen. We helpen je graag op weg met het materiaal (grijpers, handschoenen en speciale vuilzakken). Alle info vind je hier.

seizoensgroenten-DB5KF2

Koop seizoensgebonden groenten. Ze zijn lekkerder, goedkoper en beter voor het milieu. Wil je weten wanneer welke groeten in het seizoen zijn? raadpleeg de groentenkalender. Ps: je vindt hier ook lekkere recepten terug!

compenseer-je-reis-Au7P93

Ga naar https://www.treecological.be/ en compenseer je reis of huishouden. of heb jij een beter idee om dit te compenseren. Wees creatief :)

duurzaam-idee-KNCVR4

Al een nagedacht hoe we onze gemeente nog duurzamer kunnen maken? Geef jouw idee of mogelijke actie door. Misschien nemen we binnenkort contact op om jouw idee verder uit te werken!

Wij wensen jullie alvast veel succes! 

Neem gerust contact bij extra vragen: Milieudienst@depinte.be - 09/280 80 24


logo-3-Taw6m1


Bijkomende informatie

 Milieudienst De Pinte
 Koning Albertlaan 1, 9840 De Pinte
 tel. 09 280 80 24
milieudienst@depinte.be