Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Jeugdactiviteiten  /  Kunstendag voor kinderen

Kunstendag voor kinderen

Op zondag 20 november 2022 staat de elfde editie van Kunstendag voor kinderen in het teken van 'Natuur' en 'Natuurtalenten'. De dienst Vrije Tijd zorgt voor een ​​leuk aanbod voor de Pintse kinderen tussen 6 en 12 jaar. Op die manier kunnen ze spelenderwijs kennismaken met verschillende kunstvormen: dans, muziek, beeldende kunst en literatuur.

De dag start om 9.45 uur in het OCP. Daar worden we na een ontvangstmomentje in 3 groepen onderverdeeld om telkens een workshop van een halfuur te volgen. Deze worden begeleid door enkele bekende kunstenaars, dichter David Troch, danseres en choreografe Henne Schillemans en creatieve duizendpoot Ann Van Durme.

Na de workshops sluiten we de voormiddag om 11.30 uur af met een concert van Harmonie De Pinte waarbij ook de ouders welkom zijn. Het Harmonieorkest brengt samen met verteller Frank Van Mossevelde het muzikaal werk 'de gelaarsde kat'. 

Inschrijven voor deze boeiende voormiddag is volledig gratis en kan via deze link.
Jeugddienst
Polderbos 20
9840 De Pinte

Workshops

davidtroch_patrickhenry_01kl-WxUrN1

David Troch

Woorden! Kan je daarmee jongleren? Ja! Maar, hoe doe je dat dan? Simpel. Je gooit ze omhoog. En ze vallen vanzelf weer neer. Zo ongeveer gaat dat, schrijven. Schrijven is spelen, jongleren, balanceren. Tot er een waar kunstwerkje op papier staat.

Ann Van Durme


Hanne Schillemans