Zoeken

Home  /  Wonen  /  FairTradeGemeente   /  Kook mee fairtrade of kook fairtrade

Kook mee Fairtrade

Kook mee Fair Trade op 14 oktober of 15 oktober

Vanuit de Fair trade gemeente-trekkersgroep willen we jullie ervan overtuigen dat FT-producten ook kunnen verwerkt worden in jullie menu.

Wij stelden, samen met Lieve Ferdinande, Ecokok en docent bij Velt, een menu samen. Alle nodige ingrediënten verzamelen wij in een box. Deze ingrediëntenbox (hoofdgerecht en dessert voor 2 personen) kan je bestellen en ophalen op vrijdag 14 oktober of zaterdag 15 oktober in de Oxfam wereldwinkel (polderbos 2a). Door een bijdrage van het lokaal bestuur kunnen we de prijs drukken en betaal je voor een box voor 2 personen € 20. 
Het recept wordt toegevoegd aan deze box zodat we allen samen fairtrade kunnen koken in de week van fairtrade.

Hoofdgerecht: Maftoul. De Palestijnse versie van couscous met gegrilde groenten en een rijke saus in ottolenghi stijl.
Dessert: Midden oosters dessert met gebakken peer en dadelcaramel.

Bestel hier je box


Kookworkshop op donderdag 13 Oktober

Anders dan vorige editie koppelen we hieraan een kookworkshop voor de snelle inschrijvers – maximum 12 personen. Deze zal doorgaan op donderdag 13 oktober vanaf 18u in de Veldblomme (Veldstraat 50 – 9840 Zevergem).

Daar gebruiken we de box als basis en onderzoeken we wat je nodig hebt om de sfeer van Ottolenghi op te roepen. Naast het hoofgerecht en de dessert voorzien we ook een aperitief en een voorgerecht. Samen ontdekken we nieuwe smaken en maken er een klein Midden-Oosters feestje van.

Kostprijs: 25 euro per persoon

inschrijven kookworkshop

Plaatsen zijn beperkt dus snel inschrijven is de boodschap.fairtrade-kookpakket-(2)-DFgiC1