Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Inspraak en participatie  /  Kindergemeenteraad

Kindergemeenteraad

Kinderen baas in De Pinte & Zevergem!

De kindergemeenteraad 2022-2023

Op zaterdag 3 december 2022 werd de nieuwe kindergemeenteraad geïnstalleerd. De groep bestaat uit zes enthousiaste jongens en meisjes die hun best willen doen voor alle kinderen in De Pinte en Zevergem. Zij kunnen de kindergemeenteraadsleden aanspreken om hun bezorgdheden en/of voorstellen door te geven.

De leden van de kindergemeenteraad zijn:

Marilou Bossuyt, Flynn Van Overbeke, Sander Van Hercke, Nanou De Decker, Manou Coppens en Lily Wildro.

Nanou De Decker zal burgemeestersrol op zich nemen.

img_20221203_112901498-lefyA1

De kindergemeenteraad 2023-2024

Na het succes van de voorbije jaren wil het gemeentebestuur ook dit schooljaar een kindergemeenteraad samenstellen.

Waarom een kindergemeenteraad?

Via de kindergemeenteraad gaan we op zoek naar de mening van de lagere schoolkinderen. Een kindergemeenteraad, omdat kinderen in De Pinte mogen nadenken en meepraten over alle zaken die kinderen aanbelangen binnen de gemeente.

Hoe ziet zo'n kindergemeenteraad eruit?

De kindergemeenteraad is vergelijkbaar met de gemeenteraad van de grote mensen. De kindergemeenteraad komt een viertal keer samen en daarin bepaalt men zelf de thema's waarover ze het willen hebben. Dat kan gaan over: activiteiten, sport, cultuur, verkeer, speelruimte, milieu... Om de kindergemeenteraad samen te stellen organiseren we, zoals bij de grote mensen, eerst verkiezingen waarbij de kinderen met de meeste stemmen in de kindergemeenteraad zitten. In totaal kunnen er maximaal zestien kinderen deelnemen. De kindergemeenteraadsleden verkiezen bij de eerste vergadering een kinderburgemeester.

Wil je in de kindergemeenteraad zetelen? Dan:

  • Ben je geïnteresseerd in de werking van De Pinte-Zevergem, en wil je de meningen van alle kinderen laten horen in de gemeente.
  • Kan je duidelijk verwoorden waar de kinderen van je klas, sportclub, jeugdvereniging of hobbyclub mee bezig zijn. Praat er dus zeker over met leeftijdsgenoten.
  • Woon je in De Pinte of Zevergem en zit je in het vijfde of zesde leerjaar.
  • Zorg je dat je op de bijeenkomsten aanwezig kan zijn.
  • Vul je  dit formulier in vóór 10 oktober om 20 uur.

       
 Jeugddienst
Polderbos 20
9840 De Pinte