Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Inspraak en participatie  /  Kindergemeenteraad

Kindergemeenteraad

Kinderen baas in De Pinte & Zevergem!

De kindergemeenteraad 2021-2022

Op 18 december 2021 werd de kindergemeenteraad van 2021&2022 geïnstalleerd.
We stellen de 6 kindergemeenteraadsleden aan u voor: Laura Raeymaekers, Charlotte Willems, Andreas Van Overbeke, Isabel Slock, Jasper Agache en Lotte Van Hamme.
De kindergemeenteraadsleden hielden een stemming voor de kinderburgemeester. Hieruit kwam Isabel Slock als nieuwe kinderburgemeester uit voor 2021-2022! 
IMG-20201212-WA0008


De kindergemeenteraad

Na het succes van de voorbije jaren wil het gemeentebestuur ook dit schooljaar een kindergemeenteraad samenstellen.

Waarom een kindergemeenteraad?

Via de kindergemeenteraad gaan we op zoek naar de mening van de lagere schoolkinderen. Een kindergemeenteraad, omdat kinderen in De Pinte mogen nadenken en meepraten over al de zaken die kinderen aanbelangen binnen de gemeente.

Hoe ziet zo'n kindergemeenteraad eruit?

De kindergemeenteraad is vergelijkbaar met de gemeenteraad van de grote mensen. De kindergemeenteraad komt een viertal keer samen en daarin bepaalt men zelf de thema's waarover ze het willen hebben. Dat kan gaan over: activiteiten, sport, cultuur, verkeer, speelruimte, milieu ... Om de kindergemeenteraad samen te stellen organiseren we, zoals bij de grote mensen, eerst verkiezingen waarbij de kinderen met de meeste stemmen in de kindergemeenteraad zitten. In totaal kunnen er maximaal zestien kinderen deelnemen. De kindergemeenteraadsleden verkiezen bij de eerste vergadering een kinderburgemeester.

Wil je in de kindergemeenteraad zetelen? Dan

  • Ben je geïnteresseerd in de werking van De Pinte-Zevergem, en wil je de meningen van alle kinderen laten horen in de gemeente.
  • Kan je duidelijk verwoorden waar de kinderen van je klas, sportclub, jeugdvereniging of hobbyclub mee bezig zijn. Praat er dus zeker over met leeftijdsgenoten.
  • Woon je in De Pinte of Zevergem en zit je in het vijfde of zesde leerjaar.
  • Zorg je dat je op de bijeenkomsten aanwezig kan zijn.
  • Vul je het formulier onderaan deze webpagina in vóór 17 oktober om 20 uur.

Verkiezingen

Vanaf 7 oktober tot en met 25 oktober kan je op de website jouw stem uitbrengen op jouw favoriete kandidaat of kandidaten. Steun de meisjes en/of jongens die jij in de kindergemeenteraad wil zien!

Wil je stemmen dan:

  • woon je in De Pinte en zit je in het vierde, vijfde of zesde leerjaar
  • stem je éénmaal via de website, de kandidaten staan online van 18 oktober tot 31 oktober 2021, dus je kunt pas stemmen vanaf 18 oktober.

stel je kandidaat!


Jeugddienst
Polderbos 20
9840 De Pinte