Zoeken

Home  /  Leven  /  Welzijn  /  Kinderen & Welzijn  /  Kind en Gezin

Kind en Gezin

Huis van het Kind - 't Bommeltje
Bommelstraat 33 bus 22
9840 De Pinte 
 1. Voorstelling


Even voorstellen

OCMW De Pinte organiseert het Consultatiebureau van Kind en Gezin. De consultaties vinden plaats in het Huis van het Kind - 't Bommeltje, Bommelstraat 33 bus 22, 9840 De Pinte.

Bij ouders met jonge kinderen leven tegenwoordig andere verwachtingen over de preventieve gezondheidszorg dan bij de vroegere generaties. Zo is er naast de medische dienstverlening ook meer vraag naar begeleiding. Daarom wil Kind en Gezin een eigentijdse dienstverlening aanbieden.

Dit basiszorgaanbod bestaat uit twee huisbezoeken gedurende de eerste drie levensmaanden van het kind en tien bezoeken op het Consultatiebureau Kind en Gezin.

De huisbezoeken en consultaties worden beter op elkaar afgestemd. Als leidraad hierbij volgen zowel de verpleegkundige als de arts een degelijk uitgebouwd preventief programma.

Een bezoek aan het consultatiebureau gebeurt na afspraak. Bij elk bezoek wordt je kind gewogen en gemeten door een vrijwilliger. Vervolgens beantwoordt de regioverpleegkundige al je vragen over de ontwikkeling van je kind en gaat ze dieper in op eventuele problemen.

Elk consult heeft een ander onderwerp. Tijdens de eerste bezoeken zijn dit bijvoorbeeld voeding, kinderopvang, slaapproblemen, ... Op latere leeftijden zijn dit thema's zoals zindelijkheid, veiligheid, de voorbereiding op het schoolgaan, ... Alle belangrijke dingen worden neergeschreven in het 'gezondheidsboekje' dat je mee naar huis neemt en zelf kan aanvullen. De arts doet medische en psychomotorische onderzoeken en geeft je kind de nodige inentingen.

Werking 

De consultatie verloopt na afspraak (afspraak maken via website Kind en Gezin), zodat een vlot verloop van de zitting gewaarborgd is. Voor de organisatie van de consultaties is de inbreng van vrijwillige medewerkers bijzonder belangrijk. Zij zijn een schakel tussen het doelpubliek en de dienstverlening. Het OCMW is verantwoordelijk voor de vorming, de ondersteuning en de begeleiding van de medewerkers.

Consultaties
De consultaties vinden plaats:
 • iedere woensdag: van 8.30 tot 12.00 uur
 • iedere donderdag: van 16.45 tot 20.00 uur

Contactinfo
Voor meer informatie over de werking van het consultatiebureau kunt u terecht bij:
 • De regioverpleegkundigen van Kind en Gezin, tel. 09 242 93 44 (bereikbaar tijdens de consultatie-uren). 
  Centraal nummer (zonaal tarief): tel. 078 150 100 (bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur)
  Ouders kunnen hier terecht voor een afspraak met het consultatiebureau en voor praktische informatie.
 • Administratief medewerker Sociale dienst OCMW De Pinte, Wendy Thienpont, tel. 09 280 93 00,  e-mail: wendy.thienpont@ocmwdepinte.be
  Zij staat ook in voor de ondersteuning en rekrutering van de vrijwillige medewerkers. 
  Ter info: voor het vastleggen of verplaatsen van een afspraak, of indien u vragen hebt over de vaccinatie van uw baby, kunt u contact opnemen met de verpleegkundigen.

OCMW De Pinte
Kasteellaan 41 
9840 De Pinte
tel. 09 282 32 54 

 
Organisator Gezinsopvang en Groepsopvang
Huis van het Kind - ‘t Bommeltje
Bommelstraat 33 bus 22
tel. 09 242 93 40
dog@ocmwdepinte.be 

Medewerkers: Karolien Claes en Bénédicte De Vos

Openingsuren: 
elke dag van 9 tot 12 uur, of volgens afspraak