Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Inspraak en participatie  /  Jeugdraad  /  SDG's

SDG's

Pintse jeugdverenigingen gaan aan de slag met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Een duurzame wereld is een wereld waarin we allemaal een goed leven hebben, zonder dat onze planeet eronder lijdt.

De SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties hebben als ultieme doel om onze planeet een gezondere en betere plek te maken voor alle mensen, en dit tegen 2030. Het lokaal bestuur integreerde de SDG's in het meerjarenplan 2020-2025, we willen de SDG's dan ook zoveel mogelijk implenteren over de verschillende diensten van het lokaal bestuur heen.

Groot en klein, iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze gemeente, maar ook voor de rest van de wereld. Met dat idee bedacht de jeugdraad van De Pinte-Zevergem een SDG-Challenge voor de jeugdverenigingen.

Via deze SDG-Challenge willen we de verenigingen op een laagdrempelige en toegankelijke manier aanzetten om aan de slag te gaan met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en willen we de kinderen vaardigheden bijbrengen om duurzame keuzes te maken.

De verenigingen zullen gedurende de periode van maart tot september '21 uitgedaagd worden. Maandelijks zal één SDG in de kijker staan waaraan verschillende uitdagingen zijn gekoppeld. De verenigingen kiezen zelf met welke uitdaging(en) ze aan de slag gaan.

Benieuwd naar het verdere verloop van deze SDG-Challenge, volg dan zeker de instagram van de jeugdraad en de jeugddienst.