Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Ik organiseer

Ik organiseer

Indien je als vereniging of privé-persoon een activiteit wil organiseren die openstaat voor publiek dien je met heel wat zaken rekening te houden: het zoeken van een geschikte datum en locatie, de promotie, het mobiliseren van voldoende medewerkers ...
Daarbij moet je als organisator ook dikwijls rekening houden met een aantal wettelijke regels waar je niet altijd even goed wijs uit geraakt en is het niet eenvoudig om correcte informatie te krijgen.

Op deze pagina werd alle nuttige informatie gebundeld die je als organisator zou kunnen nodig hebben.  Via het doorklikken op de verschillende linken word je verder geleid naar die info die je voor het correct aanvragen en organiseren van jouw activiteit nodig hebt.

Er zijn twee mogelijke scenario's:

  • Organiseer je in De Pinte een activiteit die voor iedereen toegankelijk is (evenement) dan ben je verplicht het gemeentebestuur daar tien weken vooraf van op de hoogte te stellen!
    Klik hier om door te gaan naar 'Evenementen'. 
  • Organiseer je een privé-activiteit (bijvoorbeeld ledenvergadering, babyborrel, tuinfeest …) dan hoef je dit niet te doen. Er is sprake van een privé-activiteit als er enkel mensen toegelaten zijn die een persoonlijke uitnodiging ontvangen hebben. Of je al dan niet inkomgeld vraagt, doet weinig ter zake. Je doet dit misschien wel in een gemeentelijke zaal of hebt materiaal uit de uitleendienst nodig. Dan dien je enkel de aparte aanvraagformulieren hiervoor in te vullen.
    Klik hier om door te gaan naar 'Verhuur'.  

A-Z index

Ben je bij de voorbereiding van je activiteit gericht op zoek naar een reglement, formulier, contactgegevens …?
Klik dan hier voor de "Index".