Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Huisstijl

Huisstijl

Symboliek gemeentelogo

De drie symbolen en de kleuren in het gemeentelogo vertegenwoordigen belangrijke waarden voor onze gemeente.
Het symbool van het huis en de rode kleur verwijzen naar de sterke residentiële component: het is goed wonen in De Pinte en de inwoners weten dat over het algemeen sterk te waarderen.
Het tweede symbool, met de twee lijnen en de blauwe kleur, verwijst naar de lijninfrastructuren van snelwegen, spoor en Schelde, die ervoor zorgen dat onze gemeente vlot bereikbaar is.
Het derde symbool verwijst naar het groene karakter van onze gemeente en de bijzondere inspanningen op vlak van duurzaamheid.
DePinte Q baseline


'Gemeente De Pinte, altijd dichtbij'

 Typerend voor De Pinte, met haar deelgemeentes De Pinte en Zevergem, zijn de goede verbindingsmogelijkheden. Met de wagen, trein of bus ben je in geen tijd op weg, maar het groene en duurzame karakter vormen deze gemeente evenzeer en geven haar uitstraling. De Pinte wil een actieve, open en sociale gemeente zijn met plaats voor gezinnen en jongeren. Daardoor is De Pinte 'altijd dichtbij'.

Het nieuwe gemeentelogo en de nieuwe huisstijl werden gelanceerd tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op zondag 4 januari 2009.
Sinds 5 januari 2009 treden de gemeentelijke diensten en het bestuur in hun communicatie eenvormiger naar buiten. Briefpapier, enveloppes, folders, visitekaartjes, Infokrant, belettering gemeentewagens ... Alles werd aangepakt. U ziet de huisstijl ook toegepast op deze website.
Voor meer info over de huisstijl, het gebruik van het gemeentelogo, huisstijlhandboek ... kunt u terecht op communicatie@depinte.be.


Lokaal bestuur De Pinte

Gezien de fusie van gemeente en OCMW, vormen we voortaan één organisatie, namelijk Lokaal bestuur De Pinte. Het logo werd dan ook in die zin aangepast.