Zoeken

Home  /  Leven  /  Welzijn  /  Gezondheid  /  10.000 Stappen

10.000 Stappen

Elke stap telt! Ook in gemeente De Pinte.

Zoals vele Vlaamse gemeenten bouwt ook gemeente De Pinte mee aan zorgzame buurten die mensen in beweging brengen en heeft het college van burgemeester en schepenen ingetekend op de campagne "10.000 stappen: Elke stap telt"'

De sportdienst heeft in samenwerking met een werkgroep de koppen bij elkaar gestoken om na te gaan welke de meest aangewezen signalisatieplaatsen kunnen zijn.

Met "10 000 stappen" bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt jou beter in je vel, je slaapt beter en je stapt dan ook minder vaak met het verkeerde been uit bed J.

Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto's en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in de buurt.

Heb je de stappensignalisaties al gezien in onze gemeente?

Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in jouw buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het station, naar sportpark Moerkensheide of naar de Veldblomme. Want elke stap telt! De komende 4 jaar zet De Pinte nog verder in op beweegvriendelijke buurten.

Op zondag 28 november 2021 liet het schepencollege dit "stapproject" officieel van start gaan. Het lokaal bestuur wil met deze campagne meer aandacht vragen voor een zorgzame buurt en biedt hiervoor ook gratis raamaffiches aan met leuke slogans waarom elke stap telt.

Ze kunnen worden opgehangen in onze gemeente, bij organisaties, zorgverleners, ondernemingen, handelaars en inwoners ...

Wie er eentje wil uithangen kan komen kiezen aan de balie van het OCP.

Wij roepen iedereen op om samen met je buren, de inwoners van je straat of zelfs de gehele buurt deze boodschap te verspreiden. Hoe meer affiches, hoe meer we elkaar kunnen motiveren!"

Alvast dank om hieraan te willen meewerken want ….

"Elke stap telt" voor gemeente De Pinte!

-WXA4N1