Zoeken

Home  /  Leven  /  Welzijn  /  Kinderen & Welzijn  /  Organisator Gezins- en Groepsopvang

Organisator Gezins- en Groepsopvang

  1. Voorstelling
  2. Kostprijs
  3. Wie kan er terecht?

   Voorstelling 

   De Organisator Gezinsopvang en Groepsopvang (dienst Opvanggezinnen) staat in voor de opvang van zuigelingen, peuters, kinderen, van nul tot twaalf jaar in een opvanggezin dat de vertrouwde familiale sfeer zo dicht mogelijk benadert.

   Een opvanggezin kan maximaal vier voltijdse kinderen opnemen. Er wordt aandacht besteed aan het verzorgen van en het liefdevol omgaan met de kinderen en hun algemene ontwikkeling.

   Om een optimale en kindgerichte opvang te waarborgen, staan de Organisator Gezinsopvang en Groepsopvang en de kinderbegeleiders in de gezinsopvang zelf onder het toezicht van Kind en Gezin. De dienstverantwoordelijke bezoekt regelmatig de kinderbegeleiders en zorgt voor begeleiding en ondersteuning. Ze biedt vormingsmogelijkheden aan en staat in voor alle administratieve verrichtingen.


   Waar elk kind "BLINKT"
   Dit is waar onze opvangen voor staan:

   Waar elk kind ...

   • Beweegt aan de grens van zijn eigen mogelijkheden
   • Liefdevol gekoesterd wordt in huiselijke sfeer
   • Individueel gestimuleerd wordt
   • Neuzen in dezelfde richting
   • Kleinschalig opgevangen wordt
   • Tevreden is

   Kostprijs

   De ouderbijdrage wordt bepaald op basis van het gezamenlijk belastbaar inkomen van de ouders. De betaling gebeurt maandelijks. Er zijn kortingen vanaf het tweede kind ten laste en een extra korting voor een meerling. Op de website van Kind & Gezin www.kindengezin.be - mijn kind en gezin - kunt u de ouderbijdrage zelf berekenen. Dit via e-ID kaartlezer of federaal token. Waarna u een attest kindcode en tarief zal ontvangen. Dit bezorg je aan de Organisator Gezinsopvang en Groepsopvang.

   De minimumouderbijdrage per dag bedraagt 6,24 euro, het maximum is 34,64 euro. (Onder voorbehoud van wijzigingen)


   De Organisator Gezinsopvang en Groepsopvang bezorgt u een fiscaal attest dat u toelaat 100 % van de kosten, beperkt tot een bepaald bedrag, af te trekken van de belastingen.

   Meer informatie kan je terugvinden in de infobrochure van Kind & Gezin.

   U zoekt een opvanggezin? 

   Neem gerust contact op met Karolien Claes. Zij maakt u graag wegwijs in de werking van de dienst en geeft u een aantal adressen van begeleiders in de gezinsopvang (onthaalouders) door. U spreekt verder af met het opvanggezin betreffende de frequentie en uurregeling.

   Of surf naar het overzicht met alle kinderopvangvoorzieningen in De Pinte en Sint-Martens-Latem op www.kinder-opvang.be/de-pinte-sint-martens-latem. Via deze website kunt u uw opvangaanvraag registeren en uw voorkeur van opvanginitiatieven doorgeven. Na invullen van het formulier zullen de initiatieven van uw voorkeur deze aanvraag gelijktijdig binnenkrijgen. Binnen een redelijke termijn (ongeveer twee weken) zal het initiatief u laten weten of ze u al dan niet verder kunnen helpen.

   U wilt zelf kinderopvang aanbieden? 

   Word begeleider in de gezinsopvang
   • Je hebt je hart verloren aan kinderen en hebt zin in een nieuwe professionele uitdaging?
   • Je ziet het wel zitten om zelf over je werkritme en dagindeling te beslissen?
   • Je bent de files beu en wil graag thuis of in de buurt werken?
   • Je wilt graag meer tijd doorbrengen met je eigen kroost en zou het fijn vinden om die met andere kinderen te delen?
   Dan is dit het moment waarop je droom en werkelijkheid kan laten samenvallen. Heb je er al eens over gedacht om kinderbegeleider te worden?

   Waarom jij de geschikte persoon bent
   Ben je achttien, dertig of zestig jaar? Dan ligt een toekomst als begeleider in de gezinsopvang voor jou open. Om van je nieuwe carrière een succes te maken, zijn een aantal elementen van belang.
   • Je beschikt over een diploma kinderzorg, begeleider in de kinderopvang of certificaat kinderzorg of jeugd en gehandicaptenzorg. Indien je niet weet of je diploma in aanmerking zou komen, neem dan gerust contact op met onze dienst.
    Indien je niet voldoet aan deze vereiste dien je een opleiding te volgen, namelijk kennismaken met de gezinsopvang en werken in de kinderopvang voor een totaal van 40 uren.
   • Je bent bereid je voortdurend bij te scholen.
   • Als je de opvang in je eigen woning inricht, dan is het nodig dat je huis kindvriendelijk en veilig is.
   • Verder zijn de gezondheid, de veiligheid en het geluk van je opvangkindjes voor jou prioriteit nummer één. Je geeft de kinderen een tweede thuis. Je stimuleert hen in hun ontwikkeling en onderneemt samen leuke dingen. Je zorgt voor een gezonde voeding.
   • Ten slotte vind je het fijn om samen te werken met de dienst en met de ouders.
   • Meer info via www.ikwordonthaalouder.be
   Denk je dat dit iets voor jou is?
   Stuur je cv naar dog@ocmwdepinte.be of bel 09 242 93 40.

   Wie kan er terecht? 

   Iedere inwoner van onze gemeente kan terecht bij de Organisator Gezinsopvang en Groepsopvang. 

    
   Organisator Gezinsopvang en Groepsopvang
   Huis van het Kind - ‘t Bommeltje
   Bommelstraat 33 bus 22
   tel. 09 242 93 40
   dog@ocmwdepinte.be 

   Medewerkers: Karolien Claes en Bénédicte De Vos

   Openingsuren: 
   elke dag van 9 tot 12 uur, of volgens afspraak