Gemeente De Pinte | Geluidsschermen E17 afgewerkt

Geluidsschermen E17 afgewerkt

De werken aan de geluidsschermen zijn afgelopen. Sinds vrijdag 12 juli 2019 is er weer doorgaand verkeer mogelijk via de onderdoorgang van de E17 op de Grote Steenweg.  
  
De plaatsing van geluidsschermen langsheen de E17 is, na de opstart van het dossier in 2009, eindelijk een feit. Voor veel inwoners van Zevergem die dichtbij de autosnelweg wonen is dit een moment van verademing waarop ze lang hebben gewacht. Er bereiken ons echter ook reacties van inwoners die aangeven meer geluidshinder te ervaren dan voorheen. Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat instaat voor de plaatsing van de geluidschermen, nemen we deze opmerkingen ernstig. De klachten en locaties van waar deze afkomstig zijn worden verder door hen in kaart gebracht.
 
AWV plant ook op twee manieren nametingen van de schermen:
  • Net zoals bij alle andere projecten voert AWV voor en na de plaatsing van de schermen geluidsmetingen uit om het resultaat van de schermen te kunnen meten.
  • Daarnaast komen er bijkomende geluidsmetingen in de zones waar klachten genoteerd zijn om alle mogelijke effecten van de schermen te kunnen evalueren.  
 
De metingen worden uitgevoerd wanneer de meteorologische omstandigheden (vochtigheid, windrichting, windsterkte …) gelijkaardig zijn aan deze van de oorspronkelijke metingen. Hierdoor verwachten we de resultaten van het onderzoek in het najaar. 
 
De resultaten en eventueel bijkomende maatregelen worden later terug gekoppeld naar de inwoners. Mocht je zelf ook nog opmerkingen hebben, dan mag je die altijd doorgeven viagrondzaken@depinte.be. Gelieve steeds duidelijk jouw adres mee te geven.