Zoeken

Home  /  Wonen  /  Infrastructuur  /  Mobiliteit  /  Fietssnelwegen

Fietssnelwegen

Fietssnelwegen 
Fietssnelwegen of fietsostrades brengen je vlot, veilig en comfortabel over langere afstand waar je moet zijn. Vlaanderen telt 110 van die routes, samen goed voor een netwerk van 2 400 kilometer. Van de 110 routes zijn er nu al 61 in gebruik. In De Pinte komen de F7 (Kortrijk – Deinze – Gent) en de F45 (Oudenaarde – Nazareth – Gent) samen in de Stationsstraat. 

Op de gemeenteraad van 28 mei 2018 werd de omgevingsvergunning voor de aanleg van de fietssnelweg tussen de Nijverheidsstraat en de Daningsdreef goedgekeurd. Deze bevindt zich achter de woningen in de Van Eycklaan. 

De provincies bouwen, behalve aan de infrastructuur, nu ook aan de identiteit van deze routes. Op die manier kunnen ze herkend worden, zijn ze gemakkelijker bruikbaar en kunnen pendelaars massaal voor de fiets kiezen!

Als je dit logo ziet, dan weet je dat je op een fietssnelweg - of fietsostrade bent. Of in de buurt ervan. Het is meer dan louter signalisatie. Het logo geeft de fietssnelwegen een eigen identiteit. Met uitgekiende bouwstenen in dezelfde huisstijl kunnen wegbeheerders aan de slag om fietssnelwegen heel herkenbaar te maken, met meer veiligheid en meer comfort. Zo kan de fietser de route intuïtief volgen, begrijpen en gebruiken. Zoals een autosnelweg.

 
Meer info

Bevraging F7-fietssnelweggebruikers