Fietssnelweg F7 Deinze - Gent

Daningsdreef - Keistraat

 
In april 2019 werd het betonnen fietspad tussen de Daningsdreef en de Klapstraat (grondgebied Sint-Martens-Latem) opgebroken. De verharding werd vervangen door een nieuwe verharding in asfalt. Tijdens de werken werd het pad 'Langs de spoorweg' op verschillende plaatsen geknipt. Het is dus niet meer mogelijk om met de auto van de Klapstraat naar de Keistraat te rijden en vice versa.

In dezelfde periode werd de zwarte asfalt in de Nijverheidstraat, Groenstraat en Stationsstraat afgefreesd en vervangen door een rode toplaag asfalt. Deze straten werden ingericht als een fietsstraat. In een fietsstraat is de fietser de 'hoofdgebruiker':

    • Auto's en andere motorvoertuigen mogen er fietsers niet inhalen.
    • Auto's mogen niet sneller rijden dan 30 km/uur.
    • Fietsers mogen in een eenrichtingstraat de hele breedte van de rijweg gebruiken, en in een tweerichtingstraat de helft.
 
Na de werken blijft het huidige dubbelrichtingsfietspad in de Stationsstraat behouden in bestaande toestand. De signalisatie wordt echter wel aangepast zodat het duidelijk is dat fietsers op de baan rijden en voetgangers het huidige fietspad mogen gebruiken. 

In samenspraak met de provincie is beslist om de fietssnelweg naar Nazareth, de F45, in beide richtingen via Aan de Bocht te laten verlopen. De weg ‘Aan de Bocht’ naast de tunnel zal dus tweerichtingsverkeer worden voor fietsers. Op deze manier dienen fietsers komende uit Nazareth, de Langevelddreeftunnel of de Carrefour Market niet meer de rotonde Groenstraat over te steken en is de fietssnelweg ook veel leesbaarder.
Deze nieuwe verkeerssituaties kunnen in het begin leiden tot onduidelijkheid. De dienst Grondzaken volgt dit daarom goed op, om later bij te sturen waar nodig. Als bewoner van deze omgeving kan u de situatie evalueren. Uw bemerkingen en suggesties zijn steeds welkom via grondzaken@depinte.be.
 

Daningsdreef – Nijverheidstraat

 
Het pad tussen de Daningsdreef en de Nijverheidstraat wordt aangelegd als volwaardig fietspad. Het wordt 3 meter breed en krijgt een toplaag van asfalt. De werken zijn gestart begin december 2020. De afwerking van de toplaag en plaatsing van de openbare verlichting is gepland in maart 2020.
 
Voor fietsers wordt er gedurende de werken een omleiding voorzien via verkaveling Bommelhoek - Daningsdreef - S. De Rijckelaan - Van Eycklaan - Nijverheidstraat en vice versa.