Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Sport  /  Sportaanbod  /  Leven(s)lang Sportelen (55+)  /  De Pinte krijgt de titel Sportelgemeente 2012

De Pinte krijgt de titel Sportelgemeente 2012

sportaambordje sportelgemeenteresizedOp woensdagavond 12 september werden in de Aula van de universiteit Gent de laureaten bekendgemaakt van de actie "Sportelgemeente 2012”.

Met deze actie wil Bloso de gemeenten in de kijker plaatsen die in 2012, in het kader van de sensibiliseringscampagne ‘Sportelen, Beweeg zoals je bent’, bijzondere inspanningen leverden rond de promotie van sporten voor 50-plussers.

Gemeenten die in aanmerking wilden komen voor deze titel, moesten voldoen aan zes basiscriteria:
  • De gemeente diende een overleg te organiseren met diverse organisaties die actief zijn rond seniorenwerking in het algemeen en seniorensport in het bijzonder (Seniorenraad, Welzijnsraad, OCMW, dienstencentra, seniorenverenigingen, sportclubs met seniorenwerking,…)
  • De%20Pinte%20sportelgemeente%20DSC_2582resizedEr diende minimum een  gemeentelijke Sportelactiviteit georganiseerd te worden in samenwerking met zoveel mogelijk seniorensportclubs of sportclubs met een seniorensportwerking
  • Alle gemeentelijke Sportelinitiatieven dienden gebruik te maken van het Sportellogo
  • De gemeentelijke seniorensportinitiatieven moesten als ‘Sportelactiviteiten’ ingegeven worden op de Sportelwebsite
  • Op de gemeentelijke website moest aandacht besteed worden aan Sportelen, met een link naar de Sportelwebsite (www.sportelen.be)
  • Ten slotte werd gevraagd om minimaal één artikel met informatie over een lokaal Sportelinitiatief op te nemen in het gemeentelijk infoblad. 
Participatiegraad van 55 %
169 van de 308 gemeenten in Vlaanderen wilden meedingen naar de titel ‘Sportelgemeente 2012’. Dat komt neer op een participatiegraag van 55 %.

In de provincie Oost-Vlaanderen gaven 29 van de 65 gemeenten aan mee te werken aan dit project.
Aan 24 Oost-Vlaamse gemeenten werd de titel van ‘Sportelgemeente 2012’ toegekend nl.; 
Beveren, Brakel, Buggenhout, De Pinte, Destelbergen, Evergem, Kaprijke, Knesselare,  Kruibeke, Kruishoutem, Lebbeke, Lokeren, Melle, Nazareth, Ninove, Stekene, St. Lievens-Houtem, Temse, Waarschoot, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen, Zulte, Zwalm.

Elke laureaat ontving een plaket en een pakket fluohesjes.

Bovendien werd de titel van ‘Super Sportelgemeente 2012’ toegekend aan een gemeente die zich bijzonder onderscheidde door het realiseren van bijkomende sportieve initiatieven voor 50-plussers.
 
Ook De Pinte genomineerd voor de titel "Supersportelgemeente” 
De zes genomineerden -  De Pinte, Knesselare, Kruibeke, Lebbeke, Wetteren en Waarschoot - gingen naar huis met een sporteltrolley gevuld met sportelboodschappentassen, sporteldrinkbekers en sportelbalpennen.
De winnaar van de titel "supersportelgemeente 2012” werd uiteindelijk de  gemeente Wetteren.  Hiervoor ontving de gemeente een curlingset (twee matten + alle toebehoren) ter waarde van 5000 euro, symbolisch overhandigd in de vorm van een cheque.

Volgend jaar werpt De Pinte zich opnieuw in de strijd en dient dossier in om deze titel te verdienen.
 
Download hier de sportbrochure leven(s)lang sportelen voor senioren
Elke donderdagavond is er seniorenturnen voor 55+ers.

 
Sportdienst
Ontmoetingscentrum Polderbos (OCP)
Polderbos 20
9840 De Pinte
Tel. 09 280 98 40
sport@depinte.be